Zorg goed voor jezelf tijdens je zwangerschap

Zorg goed voor jezelf tijdens je zwangerschap

Goed voor jezelf zorgen betekent goed eten, voldoende bewegen en rust nemen. Lekker in het Leven geeft je tips.


Voed je lichaam met gezond eten
Gezonde voeding is tijdens je zwangerschap extra belangrijk. In het begin van je zwangerschap is je lijf druk bezig met het ‘bouwen’ van je baby. Hiervoor heeft je lichaam een heleboel voedingsstoffen nodig. Zorg er dus voor dat je voldoende granen, eiwitten, groenten en fruit en zuivelproducten eet en veel water drinkt.

Beweging – goed voor jezelf én je baby
Door actief te blijven tijdens je zwangerschap heb je meer energie. En het is ook nog eens goed voor je baby. Volgens recent onderzoek van de Universiteit van Montreal* in Canada bevordert sporten de ontwikkeling van de hersenen van je baby. Maar dan moet je wel 3 keer per week 20 minuten intensief bewegen, zoals stevig wandelen, fietsen of baantjes zwemmen.

Neem rust
Zwanger zijn is ‘topsport’, dus pak je rust. En als je al kinderen hebt rondlopen, heb je het extra druk. Tip: schrijf je in voor zwangerschapsyoga. Zo beweeg je én kom je tot rust. 

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Als je zwanger bent kun je best een beetje hulp gebruiken. Speciaal voor zwangere vrouwen is er VIBOVIT Zwangerschap ter aanvulling op de voeding. Deze vitaminen zijn speciaal voor aanstaande moeders samengesteld om ervoor te zorgen dat moeder en het ongeboren kindje voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgen. Het bevat onder andere vitamine D, Omega-3, ijzer en foliumzuur.

 

*Bron: http://www.nu.nl/gezondheid/3625270/sport-tijdens-zwangerschap-bevordert-hersenontwikkeling-baby.html

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven