Wat is een gevoelige blaas?

Wat is een gevoelige blaas?

Wat veroorzaakt incontinentie en wat kun je doen om het te verhelpen?


We hebben allemaal wel eens zo hard gelachen dat we een beetje in ons broek moesten plassen. Zelfs met een gezonde blaas kan een flinke lachbui of nies ongewenst urineverlies veroorzaken. Maar soms houden de symptomen van incontinentie bij volwassenen hier niet op. Daarom is het belangrijk om te begrijpen wat de problemen veroorzaakt en wat je er aan kunt doen.

Alles over je blaas

Je blaas is het holle, gespierde orgaan waarin je urine wordt bewaard. Wanneer je plast ontspannen je bekkenbodemspieren terwijl je blaas samentrekt (of opspant). Zo kun je urine loslaten en ophouden.

Lichte incontinentie bij volwassenen

Eén van de meest voorkomende problemen bij volwassenen is een gevoelige blaas, ook wel lichte incontinentie genoemd.

De meest voorkomende oorzaken hiervan zijn verzwakte bekkenbodemspieren of stoornissen in het zenuwstelsel dat de blaas reguleert.

Onze bekkenbodemspieren verzwakken naarmate we ouder worden, en een bevalling kan bijvoorbeeld zijn sporen nalaten. Zwakke bekkenbodemspieren zorgen ervoor dat je minder controle hebt, waardoor je last kunt hebben van urineverlies. Het goede nieuws is dat er goede oefeningen zijn om je bekkenbodemspieren te verstevigen.

Always Dailies Singles To Go Inlegkruisjes Afscheiding SI01
Always Dailies Singles to Go Inlegkruisjes
(281)

Dankzij ALWAYS DAILIES Singles To Go inlegkruisjes, voel jij je de hele dag fris

Ontdek nu!

Het is ook belangrijk dat je met je huisarts contact opneemt om het soort incontinentie vast te stellen.

Drie eenvoudige voorzorgsmaatregelen die je kunt treffen om incontinentie te verlichten

Enkele voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen om vervelende ongelukjes te voorkomen, zodat je weer wat meer controle over je blaas kunt krijgen:

  1. Doe dagelijks bekkenbodemspieroefeningen om je bekkenbodem te verstevigen.
  2. Om je altijd zelfverzekerd en fris te voelen, zelfs tijdens urineverlies, gebruik je de nieuwe Always Discreet inlegkruisjes en Discreet maandverbanden. Ze bieden een goede bescherming tegen een gevoelige blaas. De inlegkruisjes hebben een dun en flexibel ontwerp voor een lichte bescherming en de maandverbanden hebben Dual LeakGuards™ over de hele lengte die meer vocht absorberen.
  3. Informeer bij je huisarts voor meer tips. Afhankelijk van jouw type incontinentie kunnen er bijkomende maatregelen zijn die je helpen meer controle over je blaas te krijgen.

Deel jouw ervaringen

We horen dolgraag jouw tips en ervaringen. Misschien heb je een tip die andere vrouwen kan helpen?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Vrouwen onder elkaar, praat mee!
Swiffer Vloerreiniger: favoriet van Ambassadeur.

Swiffer Vloerreiniger: favoriet van Ambassadeur.

"

Echt enthousiast over Swiffer! De Vloerreiniger is een uitkomst! Ideaal voor onder bed, de bank en de trap! Dat is een plek waar elke dag weer haar, vuil en stof ligt en ik altijd zat te klungelen met de kruimelzuiger. Vloerreiniger is mijn favoriet!

"

Door Ambassadeur
Melanie2015