Waarom bekkenbodemspieroefeningen doen?

Waarom bekkenbodemspieroefeningen doen?

Als je last hebt van een gevoelige blaas kunnen bekkenbodemspieroefeningen uitkomst bieden. En het beste nieuws? Het kost maar weinig moeite.


Het nut van bekkenbodemspieroefeningen

Als je last hebt gehad van urineverlies en iemand je heeft voorgesteld om bekkenbodemspieroefeningen te doen, dan vraag je je misschien af of het niet een hele hoop gedoe is (het antwoord is nee) en of het echt wel een verschil gaat maken (het antwoord is ja!).

Wat is je bekkenbodem precies?

De bekkenbodem is een van de spiergroepen in je lichaam die steun biedt aan je blaas, organen en baarmoeder. De bekkenbodemspieren zitten tussen je benen en vormen een soort hangmatje van de voorkant van je schaambeen tot het einde van je ruggenwervels aan de achterkant.

Wat doet je bekkenbodem?

Deze spiergroep helpt je urethra op zijn plaats houden; het buisje waar de urine uit komt. Dus als je bekkenbodem te zwak is, kan dit een gevoelige blaas tot gevolg hebben.

Je bekkenbodem verstevigen

Je kunt je bekkenbodemspieren trainen, net zoals iedere andere spiergroep in je lichaam. Regelmatige oefeningen versterken de bekkenbodemspieren waardoor je de tekenen van een gevoelige blaas kunt minimaliseren.

Oké, ik ben overtuigd!

Bekkenbodemspieroefeningen zijn eenvoudig en kun je op elk (rustig) moment van de dag doen: aan je bureau, terwijl je TV kijkt, of terwijl je een bad of douche neemt.

Always Dailies Singles To Go Inlegkruisjes Afscheiding SI01
Always Dailies Singles to Go Inlegkruisjes
(281)

Dankzij ALWAYS DAILIES Singles To Go inlegkruisjes, voel jij je de hele dag fris

Ontdek nu!

Als je gewend raakt aan je bekkenbodemspieroefeningen, kun je iedere oefening enkele seconden langer proberen vast te houden. Voeg iedere week wat meer bewegingen toe, maar let er wel op dat je niet teveel doet en neem altijd een rustpauze tussen sets.

Na enkele maanden begin je het verschil te merken en zul je minder last van incontinentie hebben.

TIP: Je kunt je bekkenbodemspieren voelen wanneer je de urinestroom probeert te stoppen terwijl je plast.

Vraag om hulp

Als je de oefeningen niet helemaal onder de knie krijgt, vraag dan of je gynaecoloog ze gedetailleerd kan uitleggen.

Meer waardevol advies over incontinentie? Advies van de experts en ervaringsdeskundigen over hoe je met incontinentie om kunt gaan of hoe je de ongemakken van incontinentie kunt minimaliseren vind je hier.

De beste bescherming tegen incontinentie

Always Discreet biedt een nieuw assortiment incontinentiebescherming bestaande uit allerlei producten die jou helpen bij urineverlies.

Deel jouw ervaringen?

We horen graag hoe jij met urineverlies omgaat. Misschien heb je een tip die andere vrouwen kan helpen?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Vrouwen onder elkaar, praat mee!