Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Het is niet altijd even makkelijk om vrouw te zijn, vooral als de hormonen door je lijf gieren. En soms heb je gewoon even behoefte aan een beetje extra uitleg of informatie. Maak je geen zorgen, je bent niet de enige die met vragen rondloopt. Speciaal voor deze onzekere momenten hebben we zoveel mogelijk weetjes en informatieve artikelen voor jou verzameld. Je vindt hier dus alles over menstruatie, moeder & dochter gesprekken, zwangerschap, hormonen en de overgang. Ook hebben we hieronder een aantal veelgestelde vragen inclusief de antwoorden voor je verzameld.


Kan ik iedere dag een inlegkruisje dragen?

Het eerste dat je moet weten is dat een inlegkruisje geen maandverband is. Een inlegkruisje is veel kleiner en dunner, zodat je het kunt gebruiken op de dagen tussen je menstruaties in. Inlegkruisjes zijn ontworpen om jou en je ondergoed fris te houden, doordat ze vaginale afscheiding, iets wat elke vrouw ervaart, absorberen en vasthouden. Always-inlegkruisjes zijn zeer discreet en met hun zachte, ademende materiaal zorgen ze ervoor dat jij je de hele dag fris en comfortabel voelt.

Ik draag strings. Kan ik inlegkruisjes gebruiken?

Ja, Always Tanga Wit helpt met de opvang van dagelijkse vaginale afscheiding en heeft de perfecte pasvorm voor je string.

Kan ik een inlegkruisje gebruiken als ik zwanger ben?

Ja, tijdens je zwangerschap kun je zelfs relatief veel afscheiding hebben, dus een groter inlegkruisje (zoals Always Large of Always Long Plus) kan je helpen bij het krijgen van een frisser en comfortabeler gevoel.

Ik heb een gevoelige huid, kan ik inlegkruisjes dragen? Ook Fresh-inlegkruisjes met een zacht geurtje?

Alle Always-inlegkruisjes ondergaan uitgebreide veiligheidstesten voordat ze in de verkoop gaan. Bovendien zijn alle Always-inlegkruisjes, inclusief de Always Fresh-varianten, dermatologisch getest om te zorgen dat ze bij elk huidtype passen. Als je niet zeker bent welk product geschikt is voor jouw gevoelige huid, raden we je aan je huisarts te raadplegen.

Kan ik ook een inlegkruisje dragen als ik geen afscheiding heb?

Ja, inlegkruisjes zijn niet meer dan een extra laagje in je ondergoed. Inlegkruisjes zijn ontworpen voor dagelijkse hygiëne, het is dus geen probleem om ze te gebruiken op dagen waarop je geen afscheiding hebt. Gebruik inlegkruisjes om je de hele dag fris en comfortabel te voelen.

Als een inlegkruisje zo goed absorbeert, hoe weet ik dan of de afscheiding die ik heb natuurlijk is en of ik niet naar mijn huisarts moet gaan?

Always Maxi Profresh Night Maandverband Menstruatiecyclus SI01
ALWAYS Maxi ProFresh Night maandverband

Ontdek ALWAYS Maxi maandverband

Ontdek nu!

Genitale infecties worden normaal gesproken opgemerkt door de symptomen die ze veroorzaken, zoals jeuk of een verandering van geur, een wittere of juist gele tint van de vaginale afscheiding, of een verandering in de samenstelling van de afscheiding. Deze symptomen merk je meestal ook op als je een inlegkruisje draagt. Als je een verandering in je dagelijkse afscheiding opmerkt, raden we je aan om je huisarts te raadplegen.

Ik heb eczeem – kan ik inlegkruisjes gebruiken? Ook Fresh inlegkruisjes met een zacht geurtje?

We adviseren je om een arts te raadplegen voor een behandeling, als je last hebt van eczeem. Er is geen verband tussen de oorzaak van eczeem en het gebruik van inlegkruisjes. Zoals alle Always-inlegkruisjes zijn ook de licht geparfumeerde varianten (Always Fresh) getest op veiligheid, voordat ze in de verkoop terechtkomen. Bovendien zijn alle Always-producten dermatologisch getest om er zeker van te zijn dat ze met elk huidtype gebruikt kunnen worden. Als je niet zeker bent welk product het beste is voor jouw huidtype, raden we je aan een huisarts te raadplegen.

Ik heb last van urineverlies. Kan ik inlegkruisjes gebruiken?

Inlegkruisjes worden gebruikt voor dagelijkse hygiëne, dus kunnen ze ook gebruikt worden voor urineverlies. Sommige vrouwen verkiezen het gemak en de eenvoud van inlegkruisjes met een hoge absorptiegraad of maandverband boven gespecialiseerde incontinentieproducten.

Kan ik een inlegkruisje gebruiken als ik al een infectie heb?

Ja, je kunt een inlegkruisje gebruiken als je last hebt van een infectie. Always-inlegkruisjes hebben geen invloed op bestaande vaginale infecties, omdat het gebruik van Always-inlegkruisjes geen effect heeft op de vaginale microflora. Als je last hebt van een genitale infectie en/of een seksueel overdraagbare infectie, is het raadzaam om een huisarts te raadplegen voor advies en medische hulp.

Wat is het verschil tussen een inlegkruisje en maandverband?

Een inlegkruisje is veel kleiner en dunner dan maandverband, zodat je het kunt gebruiken op de dagen tussen je menstruaties. Inlegkruisjes, zoals Alldays, zijn ontworpen om vaginale afscheiding te absorberen en vast te houden, zodat jij en je ondergoed droog en fris blijven. Alle vrouwen hebben vaginale afscheiding, maar tijdens de zwangerschap wordt het vaak meer. Maandverband, als Always, is bedoeld om tijdens je menstruatie te gebruiken, maar kan ook dienen om lochia (bloedverlies na de bevalling) op te vangen.

Kunnen inlegkruisjes infecties veroorzaken?

Nee. inlegkruisjes zijn dermatologisch getest en het gebruik ervan heeft geen invloed op de vaginale microflora.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

panty

panty

gemeld

ik vind het fijn om altijd een dik maandverband in mijn slipje te hebben liggen

  • melden
dsminneboo

dsminneboo

gemeld

Ik gebruik al jaren inlegkruisjes! Ideaal om alles fris en fruitig te houden want dat vind ik fijn

  • melden
Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279