Urineverlies? Niet mee blijven zitten.

Urineverlies? Niet mee blijven zitten.

Je kunt het in je broek doen van het lachen, je kunt urine verliezen omdat je een blaasontsteking hebt, maar veel vrouwen verliezen, zonder dat ze dat willen, urine nadat ze kinderen hebben gekregen. Vervelend, maar niet iets om mee te blijven zitten.


Urineverlies? Niet mee blijven zitten.

Maar liefst 1 op de 4 vrouwen boven de 35 heeft er last van: ongewild urineverlies. Het komt vooral voor bij vrouwen met kinderen. De banden en spieren van de bekkenbodem zijn door de bevalling uitgerekt en soms beschadigd. De bekkenbodemspieren geven dan onvoldoende steun aan de organen die er op liggen, zoals je blaas, je plasbuis of je baarmoeder. Als je moet lachen, niezen, hoesten, als je iets tilt, de trap op loopt, tijdens seks of sport, neemt de druk in je buik – en dus op je bekkenbodemspieren - even toe. Gevolg: je verliest een scheutje urine. Een blaasontsteking, blaassteen, een afwijking van de blaas of een neurologische aandoening kunnen ook voor urineverlies zorgen. Ben je in de menopauze, dan kan het onder invloed van je veranderende hormoonhuishouding zelfs erger worden.

Oefenen
Het is heel vervelend om af en toe urine te verliezen. Je gaat je er onzeker door voelen en ook al hebben miljoenen vrouwen er last van, voor veel mensen is het toch nog een gênant gespreksonderwerp. Maar urineverlies gaat hoe dan ook niet vanzelf over. Ga naar je huisarts om te checken of er iets anders aan de hand is dan verslapte bekkenbodemspieren. En ligt de oorzaak inderdaad bij je bekkenbodem? Vraag je huisarts dan om oefeningen waar je de bekkenbodemspieren weer mee verstevigt. Je kunt je huisarts ook vragen om een verwijzing naar een fysiotherapeut. Die kunnen je ook heel gerichte oefeningen geven voor je bekkenbodemspieren. Wij geven je ook vast een oefening.

Always Discreet Boutique Incontinence Broekje Urineverlies SI00 NL
Always Discreet Boutique Broekjes Voor Urineverlies
(6)

ALWAYS DISCREET Boutique Broekje voor incontinentie

Ontdek nu!

Aan het werk
Span je bekkenbodemspieren 6 à 8 seconden aan en ontspan ze daarna ook 6 à 8 seconden. Moeite met het vinden van je bekkenbodemspieren? Je voelt ze als je tijdens het plassen plotseling je plas ophoudt. Herhaal de oefening een paar keer na elkaar. Je moet echt het gevoel hebben dat je binnenin iets optilt. Je kunt de druk verhogen door je spieren telkens iets langer samen te trekken.

Goede bescherming
Natuurlijk is er tegenwoordig ook heel goede bescherming te koop tegen urineverlies. Je hoeft niet te experimenteren met inlegkruisjes of maandverband: die zijn toch met een ander doel ontworpen. Nieuw op de markt is Envive, ontwikkeld door Always. Envive is ultradun en biedt daardoor discrete bescherming, zodat alleen je zelfvertrouwen nog opvalt.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Er heerst nog een groot taboe op urineverlies en daarnaast weten veel vrouwen niet dat er iets te doen is aan bekkenbodemproblemen. Op jouwbekkentherapeut.nl kun je nu een gratis een 4 delige video training bekijken. vriendelijke groeten, Yildiz van der Zijden

  • melden
damla

damla

gemeld

ik heb hier alleen last van als ik moet niezen.. en bij zwaar tillen.. over envive hd ik niet gehoord.. ik ebruik dagelijks inlegkruisjes..envive zalik zeker proberen.. dank voor jullie tip

  • melden
Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279