Tips om stress vóór je bruiloft te vermijden

Tips om stress vóór je bruiloft te vermijden

Zit je volop in de voorbereidingen voor je bruiloft? Hier vind je een paar tips om stress vóór de grote dag te vermijden en dit bijzondere evenement in alle rust tegemoet te zien.


Iedereen weet dat de voorbereidingen voor een bruiloft veel energie kosten en de zenuwen van de aanstaande bruid (én van de mensen om haar heen) zwaar op de proef kunnen stellen… We geven hier een paar tips om je bruiloft zonder stress te organiseren.

Tip nr. 1 om stress vóór de bruiloft te voorkomen: anticipeer!

Dé tip om stress vóór de bruiloft te voorkomen? Een voorsprong nemen. Het is nooit te vroeg om de talrijke details van de organisatie te regelen: de gastenlijst opstellen, een zaal reserveren, een thema kiezen voor je bruiloft en het menu samenstellen…

De bonus? Door te anticiperen vermijd je niet alleen stress omdat alles op het laatste moment nog moet worden voorbereid, maar heb je ook een grotere keus aan bijvoorbeeld zalen of traiteurs.

Tip nr. 2 om stress vóór de bruiloft te voorkomen: doe het niet alleen

Om de stress vóór de bruiloft niet de overhand te laten krijgen, omring je je met lieve mensen: zij zullen je helpen om stoom af te blazen. Organiseer bijvoorbeeld een passessie met vriendinnen om je bruidsjurk te kiezen.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Je kunt ook een deel van de organisatie van de bruiloft delegeren aan een vertrouwd iemand, je getuigen bijvoorbeeld. Zij kunnen helpen bij de organisatie van het geheel en zorgen dat jij minder stress hebt bij het voorbereiden van je bruiloft.

Tip nr. 3 om stress vóór de bruiloft te voorkomen: neem tijd voor jezelf

Natuurlijk, een bruiloft organiseren geeft stress en vraagt heel wat van iedereen… Daarom is het belangrijk om tijd voor jezelf te nemen. Kom eens op adem en aarzel niet om jezelf wat ontspanning te gunnen, alleen, met je aanstaande echtgenoot of in gezelschap van de getuigen! Neem eens pauze van een dag, een weekend, of zelfs een week als het moet, van het voorbereiden van de bruiloft – als je de eerste tip van dit lijstje hebt opgevolgd, zou dat geen probleem moeten zijn voor de organisatie van de grote dag.

En als de huwelijksdag nadert, voel je de stress steeds meer: het is dus heel belangrijk om tijd te nemen om samen stoom af te blazen. Ga lekker naar een spa met vriendinnen, uit eten in een restaurant met je aanstaande echtgenoot of neem gewoon een warm bad en profiteer van dat rustige moment om een haarmasker aan te brengen… Kortom, kies een aangename activiteit om je te helpen de stress voor de bruiloft te vergeten!

En wat zijn jouw anti-stresstrucs voor een naderende bruiloft?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...