Praat met je huisarts over je gevoelige blaas

Praat met je huisarts over je gevoelige blaas

Misschien vind je het te gênant om te bespreken, of denk je dat er geen behandelingen of oplossingen zijn, maar door met je huisarts over je gevoelige blaas te praten kom je dichter bij een oplossing die de kwaliteit van je leven kan verbeteren.


Wat mag je verwachten
Het onderwerp gevoelige blaas ter sprake brengen kan nogal, tsja, gevoelig liggen. Denk dus alvast na over manieren waarop je het aan kunt kaarten, zoals “Ik moet steeds vaker naar het toilet” zodat je huisarts aangespoord wordt om verder te vragen. 

Je huisarts zal je enkele vragen stellen: “Wanneer heb je last van urineverlies?” en “Hoe vaak ga je naar het toilet?”. Hierna volgt wellicht een lichamelijk onderzoek. Je huisarts zal je vragen een keer te hoesten zodat hij of zij kan nagaan hoe je buikspieren samentrekken en hoe sterk je bekkenbodem is. 

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

De diagnose
Na dit onderzoek zal je huisarts je weten te vertellen of jouw conditie te wijten is aan zwakke spieren en of je last hebt van aandrangincontinentie (als je dringend naar het toilet moet maar er niet op tijd kan komen), inspanningsincontinentie (ongewenst urineverlies door hoesten, lachen of niezen) of een combinatie van beiden, zogenoemde gemengde incontinentie.

Door met je huisarts te praten over incontinentieproblemen kan je samen naar oplossingen zoeken. Van bekkenbodemoefeningen tot het trainen van je blaas of medicatie, er zijn vele oplossingen waar je het met je huisarts over kunt hebben. Ongeacht welke oplossing jouw voorkeur heeft, weet dat er incon

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

panty

panty

gemeld

las man heb ik er ook met mijn huisarts over gepraat , maar ik draag nu gewoon luiers ipv ondergoed en nu heb ik er juist geen last meer van

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279