Openhartig over intieme verzorging

Openhartig over intieme verzorging - gezond leven

Niet iedereen vindt het prettig om over intieme verzorging te praten, maar je hoeft je er echt niet voor te schamen. Integendeel, het is juist heel normaal. Heb jij vragen over een goede en gezonde intieme verzorging, die je nog nooit hebt durven stellen? Wij zetten een aantal feiten voor je op een rijtje.


Inlegkruisje of maandverband?
Wat is het verschil? Maandverband gebruik je tijdens je menstruatie. Inlegkruisjes zijn veel kleiner en dunner en niet geschikt om het menstruatievocht te absorberen. Ze zorgen er in de eerste plaats voor dat je ondergoed fris blijft, doordat ze de dagelijkse afscheiding opvangen. En sommige vrouwen gebruiken ze ook aan het einde van hun menstruatie.

Kan je elke dag een inlegkruisje gebruiken?
Ja. Steeds meer vrouwen gebruiken dagelijks een inlegkruisje. Het is eigenlijk niet meer dan een extra laagje in je ondergoed. Inlegkruisjes zijn ultradun en comfortabel, dus je merkt niet eens dat je ze draagt. En er zijn verschillende modellen. Kies een variant die het beste past bij de kleur en vorm van jouw favoriete ondergoed.

Tip: Gebruik Alldays inlegkruisjes met een laagje zo zacht als fluweel. Zij bieden je optimale bescherming en geven je tegelijkertijd een zacht en comfortabel gevoel.

Openhartig over intieme verzorging

Wat is afscheiding?
Afscheiding is een onderdeel van het natuurlijke reinigingsmechanisme van je lichaam. De wand van de vagina en de baarmoederhals produceren vocht en slijm, waar zo nu en dan wat van naar buiten komt. Afscheiding hoort dus bij een gezond lichaam. Het voorkomt dat de vagina uitdroogt en beschermt haar ook tegen infecties.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Hoe ziet afscheiding eruit?
Afscheiding is vloeibaar, doorzichtig en witachtig. Als het opdroogt krijgt het vaak een gelig kleurtje. Het kan een beetje zuur ruiken, maar het kan ook geurloos zijn.

Hoeveel afscheiding is normaal?
De hoeveelheid vaginale afscheiding wisselt gedurende de menstruatiecyclus. Rond de eisprong en vlak voor de menstruatie neemt de productie vaak toe. Ook seksuele opwinding, zwangerschap en het gebruik van de pil kunnen invloed hebben op de hoeveelheid afscheiding die je lichaam produceert.

Kunnen inlegkruisjes de vagina irriteren?
Nee. Uit onderzoek* blijkt dat inlegkruisjes het bacteriële evenwicht in je vagina niet aantasten. Je mag ze trouwens ook gebruiken als je een infectie hebt, want ze hebben geen invloed op de vaginale microflora.

* Klinische studies en Human Repeat Insult Patch Test (HRIPT – 100 vrouwen)

Wat is een vaginale schimmel?
Wanneer de geur, kleur of samenstelling van je afscheiding verandert of wanneer de afscheiding gepaard gaat met irritatie, raadpleeg dan je huisarts. Het kan zijn dat je een vaginale schimmel of ontsteking hebt. Daar hoef je je trouwens echt niet voor te schamen. Bijna elke vrouw krijgt minstens één keer in haar leven met vaginale problemen te maken.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Anan Anan

Anan Anan

gemeld

Dag! Ik was ook benieuwd naar overmatige vaginale afscheiding in combinatie met hyperhidroses, omdat ik van hyperhidrose sowieso last heb, maar ook van het overmatige vaginale afscheiding. Ik dacht misschien heeft dit verband met elkaar? Mijn vaginale afscheiding zelf is vaak heftig, de kleuren variëren daarbij vaak inderdaad van sneeuw wit, geel groen, doorzichtig, geelwit. Verder heb ik geen last van jeuk of een branderig gevoel. Kan iemand mij misschien hiermee helpen?

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279