Ongesteld zijn na een zwangerschap

Ongesteld zijn na een zwangerschap

Je bent bevallen, maar hoe zit het met je menstruele cyclus en ongesteld zijn na je zwangerschap? Hoe lang duurt het voordat je normale cyclus weer op gang komt?


Een zwangerschap verandert je lichaam op verschillende manieren. Je menstruele cyclus zal waarschijnlijk ook anders zijn dan voordat je een baby kreeg.

Postnatale bloedingen

Laten we het om te beginnen hebben over het bloedverlies waarmee je vlak na de geboorte te maken zult krijgen, voordat we beginnen over het weer op gang komen van je menstruatie. Dit bloedverlies heet lochia en bestaat uit het bloed en weefsel dat langs je baarmoederwand zat. En of je nu een vaginale bevalling of keizersnede hebt gehad, je zult na de bevalling met dit soort bloedverlies te maken krijgen. Lees ons advies over hoe je met deze postnatale bloedingen omgaat maar het allerbelangrijkste is dat je zodra je last hebt van grote proppen lochia, direct je huisarts of vroedvrouw moet inschakelen.

Wanneer komt na mijn zwangerschap mijn menstruatie weer op gang?

De eerste keer dat je weer ongesteld wordt na een zwangerschap verschilt van vrouw tot vrouw. De timing kan afhangen van of je wel of geen borstvoeding geeft. Als je geen borstvoeding geeft, zul je waarschijnlijk ergens tussen de zes en dertien weken na de geboorte weer beginnen met menstrueren. Als je wel borstvoeding geeft dan kan je menstruatie uitblijven tot weken, maanden of zelfs tot nadat je stopt met het geven van borstvoeding. Een groot voordeel van het geven van borstvoeding! 

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Hoe ziet mijn menstruatie er na mijn zwangerschap uit?

Sommige vrouwen krijgen zwaardere, onregelmatigere menstruatie en kunnen zelfs meer menstruatiepijn hebben dan voor de zwangerschap.
Neem contact op met je huisarts als je ieder uur (of twee uur) last hebt van een doorweekte tampon of maandverband, plotseling gutsen van bloed, grote bloedproppen of krampen hebt die je niet had voordat je zwanger was.

Laat het ons weten

We willen heel graag horen wat jij te vertellen hebt over ongesteld zijn na je zwangerschap. Misschien kan jouw advies iemand anders helpen!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Doootje

Doootje

gemeld

Nu 1 jaar na de geboorte van m'n kindje ben ik nog steeds niet ongesteld. Kont vast omdat ik nog borstvoeding geef.

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279