Liefde voor je ongeboren baby

Liefde voor je ongeboren baby

Vooral de eerste keer dat je zwanger bent, is alles nieuw en spannend. Je hoopt dat je kindje gezond is en dat het goed groeit. Misschien wil je van tevoren al weten of het een jongen of een meisje wordt. Maar één ding staat vast; je voelt nu al heel veel liefde voor het kindje in je buik!


Je baby zien

In de eerste (21) weken voel je bij het eerste kindje meestal nog geen bewegingen in je buik. Maar je weet natuurlijk wel dat er een kindje in je buik groeit. Bij de verloskundige heb je jouw baby één of meerdere keren op de echo kunnen zien. Doordat je jouw kindje hebt gezien, krijg je een beeld bij het persoontje van wie je nu al zoveel houdt. Je kunt tegenwoordig zelfs een 3D echo laten maken. Zo kun je al voor de geboorte zien hoe het gezichtje van jouw lieve kindje er uitziet!

Praten

Het is leuk om in gedachten of hardop tegen je kindje te praten. Je kunt je baby vertellen dat het erg welkom is of dat je van hem of haar houdt. Je kunt ook een beetje fantaseren over hoe het zal zijn als de baby er daadwerkelijk is. Je kunt jouw kindje uiteraard ook hardop vertellen wat je meemaakt of een liedje zingen. Zo went de baby al voor de geboorte aan jouw stem.

Voelen en aaien

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Je kunt je liefde ook uiten door je buik te aaien of je hand op je buik te leggen. Hierdoor wordt dat stukje buik warm. Sommige baby’s kruipen dan naar dit warme plekje (onder jouw hand!). Doordat jouw baby in je buik beweegt, voel jij dat jouw kindje op jouw acties reageert. Zo bijzonder! Veel aanstaande vaders (en andere familieleden) willen ook graag hun hand op jouw buik leggen, zeker als de kleine gaat schoppen en draaien! Zo kan je partner de voetjes en handjes van de baby voelen en ook al contact met jullie baby maken.

Hoe uit jij je liefde voor je ongeboren kind?

Laat je reactie achter op het forum en inspireer andere aanstaande moeders.

Meer informatie over je zwangerschap?

Wil je meer informatie voor een gezonde zwangerschap, met artikelen geschreven door experts en een leuke zwangerschapskalender? Kijk dan op www.pampers.nl.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279

Door Swiffer is er meer tijd voor leuke dingen!

Door Swiffer is er meer tijd voor leuke dingen!

"

Inmiddels is iedereen druk in de weer met Swiffer en zijn ze allemaal erg enthousiast! Wat een stof verzamelen we toch elke dag weer. Gelukkig met de Swiffer stofvangers is alles zo weer stofvrij. Echt TOP zo houden we tijd over voor de leuke dingen!

"

Door Ambassadeur
Netske