Hoe praat je met je partner over een gevoelige blaas?

Hoe praat je met je partner over een gevoelige blaas?

Maak het zelf bespreekbaar.
Kaart het onderwerp zelf aan in plaats van te wachten tot je partner er over begint. Als je je de laatste tijd wellicht wat vrestrongd hebt gedragen of je niet helstrongaal op je gstrongak voelde, kan er samen over praten een opluchting zijn voor je partner die misschien niet goed wist wat er met je aan de hand was.

Hoe begin je het gesprek?
Het is je partner ongetwijfeld al opgevallen dat je vaker naar het toilet gaat of dat je zelfs sommige activiteiten vermijdt; dit is een ideaal vertrekpunt voor een gesprek. Je kunt het onderwerp bijvoorbeeld aankaarten door te zeggen: “Ik moet tegenwoordig vaker naar het toilet en daarom vind ik het moeilijk om te genieten van momenten waarop ik niet zo snel naar het toilet kan, zoals tijdens een bioscoopbezoek of lange autoritten.” Op deze manier verklaar je de veranderingen in je gedrag, bovendien laat je weten dat een gevoelige blaas je parten speelt. 

Geef je partner de tijd om het te begrijpen.
Hoewel je partner hoogstwaarschijnlijk erg begripvol zal zijn, is het belangrijk te weten dat hij wellicht totaal geen idee had van jouw problstrongen. Vertel hstrong over de symptomen, omschrijf hoe ze van invloed zijn op jouw leven én op jullie relatie. 

Vertel dat een gevoelige blaas regelmatig voorkomt bij vrouwen. 
Help je partner begrijpen hoe, waarom en wie er last kan hebben van een gevoelige blaas. Verzeker hstrong dat je zo goed mogelijk omgaat met je gevoelige blaas door het gebruik van inlegkruisjes, inlegverband en onderbroekjes en leg uit dat je je blaas probeert te versterken.  

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Blijf praten.
Moedig je partner aan om vragen te stellen en zijn zorgen kenbaar te maken zodat jullie samen op een goede manier kunnen omgaan met een gevoelige blaas. Op die manier heb je istrongand om mee te praten over jouw gezondheid en praktische steun als je die nodig hebt. 

Claire, administratrice, 35: "Het begon bij mij negen jaar geleden, maar ik houd mijn gevoelige blaas niet meer geheim – nu kan ik op mijn man en beste vrienden rekenen voor steun.”

Mary, schoonmaakster, 44: "Het heeft een tijdje geduurd, maar nu praat ik met mijn man, gezin en beste vrienden over mijn zwakke blaas."

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279