Hoe ga je beter om met incontinentie?

Hoe ga je beter om met incontinentie?

Hoe ga je als vrouw om met incontinentie?
“Urine incontinentie blijft een groot taboe in onze samenleving. Vrouwen die hier mee te maken hebben, schamen zich daarom vaak over de situatie. Ze beginnen situaties te vermijden waarbij het op zal vallen dat ze vaker naar het toilet gaan, zoals lange autoritten. Vrouwen die last hebben van incontinentie houden hun probleem vaak jarenlang voor zich. Ze praten er met niemand over, zelfs niet met hun huisarts of gynaecoloog. Ze realiseren zich vaak niet dat er ook veel andere vrouwen zijn die last hebben van incontinentie en dat er iets aan te doen is. Ik wil daarom alle vrouwen die last hebben van ongewenst urineverlies aanraden om bij hun volgende bezoek aan de huisarts hun zorgen en vragen bespreekbaar te maken zodat ze hulp kunnen krijgen.” 

Hoe kan je de effecten van ongewenst urineverlies minimaliseren in het dagelijkse leven?
“Niet alle vrouwen met urine incontinentie hebben medicatie of een chirurgie nodig. Vrouwen die last hebben van een zwakke blaas kunnen hun toiletbezoeken tijdig inplannen als ze op stap gaan. Er zijn zelfs speciale apps voor op je smartphone die je helpen het dichtstbijzijnde toilet te vinden. Bekkenbodemoefeningen kunnen ook helpen. Speciale inlegkruisjes of incontinentieverband zijn onmisbaar, deze zijn wel degelijk anders dan gewone inlegkruisjes. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende absorbtiesterktes, dus kijk goed welke het beste is voor jou. Lichte inlegkruisjes zijn voor het incidentele lekje – zij zorgen voor de nodige veiligheid, zijn onzichtbaar onder je kleding en zijn volledig discreet. Verbanden of beschermend ondergoed hebben een groter absorbtievermogen en zijn dus voor mensen met een groter urineverlies, of voor situaties waarin het moeilijk is om je verband te verversen, zoals bijvoorbeeld onderweg.”   

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bron:
Prof. Dr. Elisabeth Merkle, gerenommeerd vrouwenarts

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

.

.

gemeld

waarom gaat het hier alleen maar over vrouwen met een zwakke blaas ? en mannen dan

  • melden
panty

panty

gemeld

ik heb het nooit een probleem gevonden toen incontinent werd . toen ik zovaak druppels en scheutjes ging lekken dat ik echt luiers nodig had ,ben ik luiers gaan dragen en nu voel ik ook niet meer dat ik moet plassen , dus ik hoef ook niet steeds een wc te zoeken

  • melden
panty

panty

gemeld

als je goede luiers draagt is het helemaal niet zo erg om inco te zijn

  • melden
panty

panty

gemeld

waarom moet je altijd "'last"" hebben van incontinentie ik ben ook inco en ik draag 24/7 luiers daardoor heb ik er geen ""last"" van !

  • melden
Romke

Romke

gemeld

Ik voel me lekker in mijn vel als ik 1 Tena Broekluier aan hebt. Dan ga ik veilig over straat.

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279