Geef een babyshower!

Geef een babyshower!

Een babyshower is een feestje dat vriendinnen voor de ‘mama in spe’ regelen, meestal vóórdat de baby geboren is. Heb jij een zwangere vriendin, zus of nichtje? Verras haar met een babyfeestje!


Wat is een babyshower?
Simpel gezegd is een babyshower een babyfeestje. Maar eigenlijk is het een mamafeestje, want de (nieuwe) moeder wordt overladen met cadeautjes én flink in de watten gelegd. Het lijkt eigenlijk een beetje op een vrijgezellenfeestje, maar dan zonder het uitgaan. En in plaats van een trouwjurk, staat nu een hele mooie dikke buik in het middelpunt van de belangstelling!

De eregast bepaalt
Er is één gouden regel: vraag de aankomend mama of ze wel een babyfeestje wil. En zo ja, liever voor of na de bevalling? Vraag haar ook wie ze er graag bij wil hebben. Tip: plan het feestje niet in de laatste weken van de zwangerschap. Wie weet komt de baby eerder of heeft de ‘mom-to-be’ geen puf meer voor een feestje.

Surprise party
Waarschijnlijk vindt jouw vriendin, zus of nichtje het alleen maar leuk om verrast te worden en laat ze de organisatie graag aan jou over. Dan kun jij aan de slag: uitnodigingen maken, inkopen doen, het huis (of andere locatie) versieren en de financiële afhandeling. Want de zwangere dame hoeft natuurlijk niet mee te betalen!

Cadeaus
Het voordeel van een feestje vóór de bevalling is dat je als mama in spe zo al een groot deel van de babyuitzet cadeau krijgt. Leuk om te krijgen en het scheelt een hoop geld! Als je alles zelf moet kopen ben je al snel meer dan duizend euro kwijt! Als gastvrouw kun je ook een klein cadeautje voor de gasten regelen, zoals een ingelijst groepsfoto van de babyshower.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Versiering en lekkere hapjes
Versier het huis van de aankomende (of kersverse) moeder met ballonnen en slingers. Zet de tafel vol met lekkere dingen of maak een ‘high tea’ met zoetigheid en sandwiches. Is het feestje aan het eind van de middag, doe dan eens een ‘high wine’: wijn (en fris) met hartige hapjes! Oftewel, gewoon gezellig borrelen. Tip: Haal ‘zwanger-verantwoorde’ snacks en hapjes in huis. Probeer eens alcoholvrije Prosecco, super feestelijk en heel erg lekker!

Zelf een babyfeestje geven
Er zijn ook (vaders en) moeders die een paar weken na de bevalling zelf een feestje geven. Zo kunnen de trotse ouders hun kindje aan iedereen laten zien (showen). Je kunt het natuurlijk ook allebei doen!

Inspiratie nodig voor babyshower cadeaus? Maak zelf een luiertaart van de kleinste maat luiers, koop een hippe luier tas, een baby bezoekboek of super handige merklabeltjes. Je vindt de leukste webshops (voor babycadeaus) via Flavourites.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Neonie

Neonie

gemeld

Ik heb dit liever niet bij mezelf thuis! Ook is het wel zo fijn als er aan de zwangere (of haar partner) gevraagd wordt wat er nog nodig is en de cadeautjes hierop afstemmen. Zo zit ik bijvoorbeeld absoluut niet te wachten op een luiertaart, omdat wij wasbare luiers gaan gebruiken!

  • melden
dsminneboo

dsminneboo

gemeld

Ik heb er net 1 achter de rug van een vriendin van mij en het is echt ontzettend leuk!

  • melden
Danielle79

Danielle79

gemeld

Ik kom uit het VS en baby showers zijn gewoon maar ik had een feest na mij tweede kind. Ik vond het leuker dan een-voor-een kraamvisite te hebben (sorry voor het slecht Nederlands)

  • melden
Ravati

Ravati

gemeld

Ik zou het wel heel leuk vinden, maar denk niet dat mijn vriendinnen er net zo over denken. Het staat ook zo stom om er zelf op te hinten he ;)

  • melden

Ik ben op dit moment een babyshower aan het regelen voor mijn beste vriendin. Heb 5 maanden terug de mijne nog gehad!

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279