De invloed van urineverlies op jouw leven

De invloed van urineverlies op jouw leven

Veel vrouwen hebben dagelijks last van een gevoelige blaas en licht urineverlies. Dit is fysiek gezien misschien niet zo’n probleem, maar het heeft wel degelijk invloed op jouw emotionele en lichamelijke welzijn én beïnvloedt jouw dagelijkse sociale leven.


Niet langer vrij om te doen wat je wilt

Je verliest een beetje urine als je hoest, niest of hard lacht. Ook al is het minimaal en komt het niet vaak voor, je schaamt je er toch voor. Naarmate dit type incontinentie – inspanningsincontinentie - vaker voorkomt, kan het voor zeer gênante situaties zorgen. Omdat zelfs al de kleinste inspanning, zoals je kind optillen of een sprintje naar de bus, tot (licht) urineverlies kan leiden, wordt elke lichamelijke activiteit een risicoactiviteit. Met als gevolg dat je je hier de hele dag van bewust bent en dit onder controle probeert te houden. En zo geniet je minder van je dag.

Minder plezier door urineverlies

Sport jij graag? Waarschijnlijk doe je dit nu ook minder vaak of minder intensief, omdat je bang bent om urine te verliezen. Buikspieroefeningen, sportklasjes, hardlopen en tennissen met vriendinnen associeer jij nu met mogelijk urineverlies. De kans is groot dat je jouw sportgewoontes hier op hebt aangepast of dat je minder plezier in het sporten hebt gekregen. Waardoor je minder beweegt en je je ook nog eens minder fit voelt. Zo zie je maar, een gevoelige blaas heeft een grote invloed op jouw dagelijkse activiteiten en plezier.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Wat kun je doen?

 • Vind (samen met je huisarts) uit van welk type urineverlies je last hebt.
 • Pas je drinkgewoontes aan: hoeveel, wanneer en let op met alcohol. Als je alcohol drinkt, vult jouw blaas zich sneller en kan de druk in jouw blaas én de aandrang om te plassen toenemen.
 • Verminder de druk op je buik: laat chronische hoest of obstipatie behandelen.
 • Ben je te zwaar? Dan kan gewicht verliezen ook de druk op jouw blaas verminderen.
 • Maak een afspraak bij een bekkenfysiotherapeut om je bekkenbodemspieren of blaasfunctie te verbeteren.
 • Bij stressincontinentie tijdens het sporten: gebruik een grote tampon, deze ondersteunt jouw plasbuis en vermindert de kans op ongewild urineverlies.

Tip: een inlegkruisje voorkomt ‘ongelukjes’ en hierdoor voel je je vrij.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

panty

panty

gemeld

ik vind het heerlijk om luiers te dragen daarom heb ik het ook nooit een probleem gevonden dat ik incontinent werd

 • melden
panty

panty

gemeld

ik voel het niet meer als ik moet plassen , ik heb ook geen aandrang meer , maar ik ben gewoon luiers gaan dragen en daar voel ik me prima bij

 • melden

Een verkeerd plasgedrag kan een overprikkelde blaas veroorzaken waardoor je sterke aandrang kunt krijgen als je moet plassen. Als je die sterke aandrang niet kunt tegen houden ga je je urine verliezen. Wil je leren wat een juist plasgedrag is en hoe je je bekkenbodemspieren goed moet aanspannen? Kijk dan eens op jouwbekkentherapeut.nl daar kun je een gratis video training bekijken. vriendelijke groeten, Yildiz van der Zijden

 • melden
panty

panty

gemeld

urine verlies is bij niet van toepassing , ik ben gewoon incontinent maar ik draag luiers en ik heb er geen problemen mee

 • melden
janpet01

janpet01

gemeld

Al die inlegkruisjes tegen urineverlies zijn voorzien van een parfum, ik zou graag ect parfumloze willen kunnen kopen.

 • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279