Bloedverlies tijdens de zwangerschap

Bloedverlies tijdens de zwangerschap

Wat moet je doen als je bloed verliest tijdens je zwangerschap?


Een klein beetje bloedverlies tijdens je zwangerschap kan geen kwaad, zeker niet tijdens het eerste trimester. Het kan echter wel gevaarlijk zijn, neem dus voor de zekerheid wel contact op met je huisarts of vroedvrouw.

Licht bloedverlies tijdens het begin van je zwangerschap

Veel vrouwen verliezen als ze net zwanger zijn een klein beetje bloed. Het is belangrijk om direct naar je huisarts of vroedvrouw te gaan zodat een miskraam of buitenbaarmoederlijke zwangerschap kan worden uitgesloten.

Probeer je niet al teveel zorgen te maken. Deze lichte bloedvlekjes tijdens de beginfase van je zwangerschap kunnen gewoon voorkomen als het eitje zich in de wanden van de baarmoeder nestelt. Veel vrouwen die in dit stadium wat bloed verliezen, hebben een gewone en succesvolle zwangerschap.

Voor sommige vrouwen komt bloedverlies tijdens de zwangerschap meerdere malen voor. Licht bloedverlies tijdens de zwangerschap kan veroorzaakt worden door een geïrriteerde baarmoederhals, zeker na het vrijen.

Licht bloedverlies in de latere stadia van de zwangerschap

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Alle bloedverlies tijdens de latere stadia van je zwangerschap moet je altijd aan je gynaecoloog, huisarts of vroedvrouw doorgeven. Hoewel bloedverlies tijdens de zwangerschap meestal heel normaal is, kan het problemen met de placenta aangeven die behandeld moeten worden.

Je dokter zal je vragen of je last hebt van andere symptomen zoals pijn of duizeligheid en kan eventueel een vaginaal- of bekkenbodemonderzoek uitvoeren, of een echo en bloedonderzoek afnemen.

Hoewel je je begrijpelijk zorgen maakt, probeer vooral niet in paniek te raken. Veel vrouwen die wat bloed verliezen hebben normale en succesvolle zwangerschappen.

Deel jouw ervaring over bloedverlies tijdens de zwangerschap

Heb je tips of adviezen die het welzijn van andere vrouwen kan helpen verbeteren? Deel ze met ons!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279