Vecht verder mee tegen menstruatie-armoede!

Welzijn
15/10/2021

Always, Kruidvat, de Voedselbank en Stichting Kinderhulp gaan ook dit jaar weer de strijd aan tegen menstruatiearmoede in Nederland. Help jij ook mee?

Bijna 53.000 Nederlandse leerlingen missen soms de lessen op school omdat ze geen menstruatieproducten kunnen betalen. Dat ontdekte Always in 20201. Uit een eerder onderzoek van Plan International bleek ook al dat bijna 1 op de 10 jonge Nederlandse vrouwen te maken krijgt met menstruatiearmoede. Blijkt uit recent onderzoek van Always . Dit vertegenwoordigt twee keer meer studenten die lijden aan menstruatiearmoede in vergelijking met vorig jaar, toen Always een soortgelijk onderzoek deed. De economische gevolgen van de pandemie van het coronavirus hebben het probleem verder verergerd.

Daarom startte Always in 2020 zijn eerste campagne in de strijd tegen menstruatiearmoede. En met succes! Dankzij een unieke samenwerking met Kruidvat slaagden ze erin meer dan 500.000 menstruatieproducten te schenken aan hun plaatselijke partners, de Voedselbank en Kinderhulp.

Alleen samen kunnen we menstruatiearmoede stoppen. Always bundelt daarom dit jaar opnieuw de krachten met Kruidvat, de Voedselbank en Kinderhulp en gaat nog een stapje verder met een nieuwe grote actie.

Voor elk pak Always maandverband, gekocht bij Kruidvat in Nederland tussen 11/10/2021 en 28/11/2021, schenkt Always niet één maar twee menstruatieproducten aan wie dit zelf niet kan betalen (in Nederland).

Samen maken we een einde aan menstruatiearmoede!

1Kwantitatief onderzoek door No Ties, in opdracht van Always. Uitgevoerd in september 2021 onder een groep van 1.282 vrouwen in de leeftijdscategorie 12-25 jaar.
2Kwantitatief onderzoek door No Ties, in opdracht van Always. Uitgevoerd in juli 2020 onder 1062 vrouwen tussen de 12 en 25 jaar oud.