Opnieuw aan het werk na zwangerschapsverlof: wat zijn mijn rechten?

Welzijn
27/07/2021

Opnieuw aan het werk na zwangerschapsverlof: wat zijn mijn rechten?

Je baby is ondertussen al een paar weken oud en je moederschapsverlof loopt op zijn einde. Of je nu van plan bent om opnieuw aan het werk te gaan of niet, het is belangrijk te weten wat je rechten zijn. Bekijk ze hieronder zodat je goed geïnformeerd je keuze kunt maken.

Heb je vragen bij het hernemen van je job na een zwangerschapsverlof? Hieronder vind je enkele antwoorden.

Wanneer je zwanger bent, heb je recht op 16 weken moederschapsverlof; 6 weken voor de bevalling (waarvan 4 verplicht) en 10 weken erna. Als je een tweeling of een meerling verwacht, bedraagt het verlof 20 weken; 10 weken voor de bevalling (waarvan 8 verplicht) en 10 weken erna.

Om je toe te laten het werk zachtjes aan te hernemen, heb je ook de mogelijkheid om de laatste periode van je bevallingsverlof in delen op te nemen. Die kunnen dan, in overleg met de werkgever, gespreid genomen worden over een periode van maximum 30 weken. Denk er wel aan dit uiterlijk 3 weken na het begin van het bevallingsverlof aan te vragen bij je werkgever die dit verzoek enkel kan weigeren wanneer het bedrijf hierdoor in ernstige problemen komt.

Opnieuw aan het werk na je moederschapsverlof

Wanneer je moederschapsverlof op zijn einde loopt, moet je een beslissing nemen: terug (fulltime) aan het werk of niet?
Indien je na je bevallingsrust gewoon weer wilt gaan werken, hoef je niets te doen. De wetgeving zegt namelijk dat je het recht hebt om onder dezelfde arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden naar je baan of naar een gelijkwaardige functie terug te keren.

Tot ze 8 jaar oud zijn, heb je per kind recht op ouderschapsverlof wat overeenkomt met maximaal 26 keer het aantal uren dat je per week werkt. Dit verlof, waarvan je zelf bepaalt hoe en wanneer je het opneemt, laat je toe wat meer tijd met je kinderen door te brengen zolang ze nog klein zijn. Je kunt het bij je werkgever aanvragen van zodra je in dienst bent.

Rest je nu alleen nog te beslissen wat je wilt gaan doen na je zwangerschapsverlof!