De vakantie is voorbij: we gaan er weer tegenaan!

Welzijn
23/04/2021
Het is officieel: de zomer is voorbij. Tijd om opnieuw aan de slag te gaan. En dat komt helemaal goed!

Een wild kapsel, zongebruinde huid, blote voeten en luchtige outfits: die zomerse look is nu verleden tijd … De samenleving roept ons weer met haar professionele en sociale verplichtingen. Dit is hét moment om er weer tegenaan te gaan. Met onze tips voor een vlotte en gezonde terugkeer naar het werk lukt dat vast en zeker!

1. Geef je haar een nieuwe start!

Weer naar je werk met een verwilderde haardos is een no-go ... En je haar kan inmiddels wel weer een knipbeurt gebruiken. In elk geval de puntjes, want die zijn beschadigd door de zon, het zoute water en de wind.

Voor kleurliefhebbers gaat er niets boven een kleine touch-up of een behandeling om je gekleurde haar nieuw leven in te blazen. Heb je trouwens al gemerkt dat lichte haartinten dit jaar echt een trend zijn?

Ga altijd voor een tint die past bij je huidskleur en relatief dicht bij je natuurlijke haarkleur blijft. Je kapper kan je vaak het beste hierover adviseren. En neem je voor om je haar het hele jaar door regelmatig flink te verwennen.

2. Herstel je lichaam van binnenuit, voor een stralend mooie huid

Je wilt opnieuw aan het werk gaan met een fris, ontspannen gezicht? Zorg dan voor een schone huid! Geef je gezicht een boost en verwen je lichaam met ongelooflijke zachtheid. Verwijder nu alle dode huidcellen om langer van je gebruinde huid te genieten en de textuur van je huid te verfijnen.

Neem een warm, ontspannend en verkwikkend bad en maak van de gelegenheid gebruik om je lichaam grondig te scrubben. Dat kan op veel manieren, want er zijn heel wat exfoliërende producten op de markt. Resultaat: een zijdezachte, gladde huid.

Let wel op met zelfgemaakte verzorgingsproducten: gebruik ze alleen voor je lichaam. Je wilt tenslotte geen voorhoofd vol uitslag na een allergische reactie ...

3. Breng jezelf opnieuw in vorm

Het is geen geheim dat een stevige wandeling van twintig minuten per dag de spieren ontspant, stress verlicht en het lichaam strakker maakt. Probeer bijvoorbeeld eens te voet naar je werk te gaan, als dat kan. Zo start je je dag op een energieke manier!

Beweeg je niet graag alleen? Ga dan eens joggen met vrienden, of met een prettige playlist in je oren. Begin meteen na je vakantie. Zo houd je je lichaam een beetje voor de gek en denkt het dat je gewoon nog steeds je dagelijkse strandwandeling maakt!

Bedenk ook dat een gezonde geest en een gezond lichaam samengaan. De oude Romeinen wisten het al, en het geldt nog steeds. Misschien nu nog wel meer: door het hectische tempo waarin we leven, vergeten we soms de basisregels voor een gezonde levensstijl.

4. Breng een bezoekje aan de tandarts

Weer aan het werk gaan is het ideale moment om goede voornemens te maken en voor jezelf te zorgen. Vergeet daarbij je mond niet. Of je nu gaat voor een eenvoudige controle of voor een uitgebreide behandeling bij de mondhygiënist(e), of allebei: plan na de vakantie een afspraak met je tandarts!

5. Is je lichaam eenmaal in topvorm, dan volgt je geest vanzelf

Een tentoonstelling, een mooie film, een goed boek ... Er is zoveel moois waarmee je ziel en geest kunt stimuleren. Stem je keuze altijd af op je persoonlijkheid. Hou je van romantiek? Ben je een avonturier? Een frequente reiziger? Ga op zoek naar wat jou gelukkig maakt!

Neem eens de tijd om door een boekwinkel te dwalen tot een omslag of een titel je aandacht trekt. En weet je niet welke films de moeite waard zijn? Filmcritici to the rescue! Check hun adviezen en voorkom dat je je verveelt of rot schrikt in je bioscoopstoel!

En jij, hoe bereid jij je voor om weer aan de slag te gaan?