Allergieën: hoe kom je er vanaf?

Welzijn
30/11/2018
Wil je vrij zijn van de allergieën die je elke dag het leven verpesten? Met deze voorzorgsmaatregelen kom je de herfst zonder problemen door.

Allergieën kunnen erg vervelend zijn en verhinderen je soms je alledaagse taken uit te voeren. En de herfst is een seizoen waarin ze vaak de kop opsteken. Dus, wat kun je doen tegen allergieën? Dit zijn enkele tips om ze te bestrijden en een rustige herfst tegemoet te gaan!

's Morgens veilig binnen blijven

Bij zachte herfsttemperaturen heb je misschien zin om buiten van de ochtendzon te genieten. Dat is jammer genoeg het moment van de dag waarop de concentratie van pollen in de lucht het hoogst is (tussen 7 en 14 uur). Als je van plan was om in de tuin te werken of om je ochtendgymnastiek buiten op het terras te doen, vergeet het… of stel het tot later uit.

Douchen voor het slapen gaan

De meeste mensen houden ervan om onder de douche wakker te worden. Maar als je de dag buiten met de kinderen hebt doorgebracht, kun je het best 's avonds snel onder de douche springen voordat je gaat slapen. Je huid en je haar trekken immers allergenen aan, zoals pollen, stof en haartjes. Neem daarom je voorzorgen, om de volgende dag niet op te staan met een niesbui in plaats van met stretchoefeningen!

Houd het huis spik en span

Als je last hebt van allergie, is de herfst niet een seizoen waarin je kunt afzien van het schoon houden van je huis. Stel het verschonen van de lakens geen extra week uit en stofzuig ook elke week. Volg onze tips om je huis schoon en gezond te houden, vrij van allergenen!/p>

  • Verschoon elke week de lakens. Ook al is het soms moeilijk lakens van de bedden de halen die zo goed bij de inrichting van de kamer passen, toch doe je er goed aan! En verstuif ook wat Ambi Pur textielverfrisser die allergieën bestrijdt en geurtjes uit stoffen verwijdert.
  • Gebruik de stoffer van Swiffer om efficiënt en in een handomdraai al het stof en haar op te vegen.
  • Stof kun je ook verwijderen met de vloerreiniger van Swiffer: met een uitschuifbare steel kun je tot in de kleinste hoekjes stof en huismijt opvegen en verwijderen.

Weet wat je eet

Een van de meest voorkomende allergieën in de herfst is nog steeds hooikoorts (veroorzaakt door de pollen in sommige grassoorten). Als jij door deze allergie geplaagd wordt, moet je afzien van sommige etenswaren. Want sommige fruit- en groentesoorten imiteren het effect van hooikoorts: bananen, meloenen, komkommer, courgettes en zonnebloempitten.

En vergeet niet dat het eerst wat je moet doen om allergie te vermijden is goed op je voeding te letten en het huis zo schoon mogelijk te houden.

En jij, wat zijn jouw schoonmaaktips om allergie te bestrijden en de herfst zonder problemen door te komen?