Hoera!

hooray

Je bestelling is geplaatst. We hebben je een e-mail gestuurd.

Dichtbij

Mijn mandje

Uw monsters

Kies een monster om te bestellen

cashback

Bekijk de beschikbare aanbiedingen op maat voor u!

Selecteer uw verzendadres

5 remedies tegen een koortsblaasje

5 remedies tegen een koortsblaasje

0
Wil je weten hoe je snel van een koortslip afkomt? Hier vind je enkele zelfzorgmiddeltjes om genezing te versnellen …

Een koortsblaasje of koortslip (die ook rond de neus of op de kin kan ontstaan) is erg vervelend en besmettelijk. De aandoening kan verschijnen als je koorts hebt - daarom heet het koortslip -, maar ook bij stress, vermoeidheid, ongesteldheid, bij koud weer en zelfs door de zon. Het kan wel 10 dagen duren voor het volledig verdwijnt. Voor een doeltreffende behandeling moet je de middeltjes die we hier voorstellen zo snel mogelijk toepassen, zodra de eerste symptomen zichtbaar zijn.

Remedie 1 tegen een koortsblaasje: een lokale behandeling

Als het de eerste keer is dat je een koortslip krijgt, consulteer je best de huisarts die je een geschikte behandeling kan voorschrijven.

Koop in de apotheek een lokale behandeling tegen het virus die zonder voorschrift verkrijgbaar is om de pijn te verzachten en de besmettelijkheidsduur van je koortslip terug te dringen. Een crème, gel of patch breng je rechtstreeks op het blaasje aan en zo vermijd je dat het virus zich verspreidt.

Remedie 2 tegen een koortsblaasje: essentiële oliën

Essentiële oliën zijn een natuurlijke manier om genezing te versnellen en recidive te beperken. De doeltreffendste zijn onder meer:

 • Essentiële olie van theeboom (tea tree) heeft een ontstekingsremmende, helende uitwerking: breng een of twee druppels aan op de plaats waar het jeukt.
 • Essentiële olie van ravintsara helpt virale infecties te bestrijden: breng een druppel van deze olie aan op een wattenstaafje en dep vijf keer per dag gedurende vijf dagen op het koortsblaasje.
 • Essentiële olie van zuivere lavendel bevordert genezing: breng elke dag twee druppels aan.
 • Remedie 3 tegen een koortsblaasje: tandpasta

  Om je koortsblaasje te laten drogen en genezing te bevorderen, kan een beetje witte tandpasta nuttig zijn. Laat het de hele nacht op het blaasje zitten en spoel de volgende ochtend af.

  Remedie 4 tegen een koortsblaasje: appelazijn

  Appelazijn is een natuurlijk ontsmettingsmiddel met fantastische geneeskracht, vooral tegen verkoudheid en spijsverteringsproblemen. Hij is ook een doeltreffend middel om herpes te bestrijden en jeuk te verzachten. Je hoeft maar een wat appelzijn op een watje te doen en verschillende keren per dag op het koortsblaasje te deppen en het te laten drogen zonder af te vegen.

  Remedie 5 tegen een koortsblaasje: honig en propolis

  De antibacteriële en ontsmettende eigenschappen van honig en propolis (een antibioticum dat bijen gebruiken om het nest te beschermen tegen bacteriën en schimmels) zouden ook efficiënt zijn om een koortsblaasje uit te drogen en te genezen.

  Om sneller te genezen …

  • Krab niet aan de korst.
  • Breng geen enkele vorm van make-up aan op een koortsblaasje. Dat zou het genezingsproces alleen maar langer laten aanslepen en je zult er niet noodzakelijk in slagen het blaasje te verdoezelen. In afwachting van complete genezing, als je je toch mooi wilt opmaken, mik je volledig op een uitgesproken oogschaduw.
  • Gebruik geen ontsmettingsmiddelen die alcohol bevatten.

  Welk middeltje je ook kiest, denk er altijd aan dat je goed je handen wast na het aanraken van het koortsblaasje en zorg voor een onfeilbare mondhygiëne aan de hand van de Oral-B Pro 2 2000 elektrische tandenborstel. Kortom, vermijd elk contact en deel je lippenbalsem niet met anderen!

  En jij, ken jij andere doeltreffende zelfzorgmiddeltjes om snel van een koortsblaasje af te komen?

0

Je reactie toevoegen

Beheer Cookies