Tips voor succesvol fitnessen

Tips voor succesvol fitnessen

Fitnessen is een ideale manier om gewicht te verliezen of je lichaam in vorm houden. Veel vrouwen (en mannen) beginnen wel, maar houden er ook snel mee op omdat ze niet goed weten hoe het moet. Tips van Lekker in het Leven om van je fitnessroutine alsnog een succes te maken.


Je kunt vijf of zes keer per week naar de sportschool, gaan, maar nodig is dat niet. Waar het om draait is dat je goed en consequent aan je conditie werkt. Je kunt beter een dag enthousiast en ingespannen trainen dan vijf dagen lusteloos gaan sporten. Daarbij komt dat lange trainingen een tegengestelde werking hebben. Verschillende onderzoeken wijzen uit dat na meer dan een uur intensief trainen de cortisolspiegel aanzienlijk stijgt, en dat heeft een slechte invloed op je spierweefsel en spieren heb je nodig om vet te verbranden.

Regelmatig veranderen

Het ideale fitnessschema bestaat niet. Alle oefeningen zijn goed. Je lichaam zal zich na vier tot zes weken aanpassen aan de routine. Zodra dat gebeurt, wordt het tijd om met andere oefeningen te beginnen en je lichaam weer uit te dagen in de gym  met nieuwe krachttrainingen of conditietrainingen.  Wissel van ritme, oefening en calorie inname; zo blijft je metabolisme optimaal uitgedaagd.

Pijn is niet nodig

“No pain, no gain” is het motto van veel fitnessfanaten. Toch klopt dit helemaal niet. Pijn tijdens het fitnessen is nergens voor nodig. Natuurlijke vooruitgang is nog altijd het beste. Volg dus een langzamere, maar systematische krachttraining in de gym om gewichten te leren heffen en werk geleidelijk aan je conditie.

Trainen met gewichten

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Verander je oefeningen om de vier weken en varieer vaak qua tijd en gewicht. Het heeft geen zin om dezelfde oefening weken achter elkaar te doen. Want je moet niet alleen je spieren uitdagen, maar ook de aanpassingsmogelijkheden van je spieren. Krachttraining bouwt spiermassa, en je spiermassa helpt je weer vet verbranden.  Het staat dus allemaal in verbinding. 

Cardiovasculaire oefeningen

Als je vooral vet wilt verbranden is 20 tot 30 minuten fitnessen per dag de ideale manier. Houd je hart dat niet meer bij? Kies dan voor een zogeheten intervaltraining. Combineer inspannende oefeningen met minder inspannende. Deze methode stimuleert en versnelt het metabolisme. Intervaltraining kun je gebruiken bij alle cardio oefeningen. Een halfuurtje is genoeg om je conditie een behoorlijke boost te geven.

Lichaam én geest

Kies voor oefeningen die je graag doet! Dan hou je het het langste vol. Yoga, pilatestraining, stretchen en vechtsporten zijn allemaal sporten die een kalmerende werking hebben op je brein. Bovendien verbeter je met de meeste van deze trainingen je flexibiliteit. Voor spectaculaire resultaten combineer je je fitnessroutine met een dieet. Op de sportschool kunnen ze je daarmee helpen en Lekker in het Leven brengt je alvast wat starterstips in "Goede en slechte vetten? Wat is het verschil?".

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

anonymous-

anonymous-

gemeld

Wat voor mij ontbreekt is doe vooral iets wat je leuk vindt. Je kan namelijk overal en altijd sporten c.q. aan je conditie werken. Ik ben zelf gek op dansen en dans regelmatig door de kamer tot groot vermaak van mijn kat. Wanneer je kiest voor een sportschool kies een sportschool die bij je past en die je leuk vind. Ik heb teveel geld verspilt aan sportscholen waar ik niet kwam omdat ik me niet op mijn gemak voelde. En onthou je kan iedere dag weer kiezen voor een fit en gezond lijf. Enjoy!

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279