7 work-outs in en om het huis

7 work-outs in en om het huis

Wil je meer bewegen maar geen geld uitgeven aan een sportschoolabonnement of fitnessapparatuur? Lekker in het Leven heeft een paar makkelijke en voordelige beweegtips voor je verzameld!


1. Traplopen
Als het mooi weer is kun je natuurlijk een wandeling maken, maar wat als het guur, nat en koud is? Dan is traplopen dé manier om je hartslag te verhogen en je beenspieren te versterken. Loop de trap een paar keer op en af. En als je toch bezig bent, verzamel de was en breng deze naar de wasmachine. Verhoog het tempo en het aantal elke week. Voor je het weet ren je fluitend de trap op. Heb je geen trap? Loop dan een paar rondjes door het huis. Saai, maar wel effectief!

2. Springen
Wil je even lekker warm worden? Doe een paar jumping jacks: ga rechtop staan met je armen langs je lichaam. Spring en land met je benen wijd en je armen recht boven je hoofd gestrekt. Spring weer terug naar de beginstand, dat was één jumping jack. Dit heb je vast wel eens eerder gedaan: als kind, in de sportschool of tijdens het aqua joggen. Ook leuk om met het hele gezin te doen!

3. Opdrukken
Misschien niet jouw favoriete oefening, maar er zijn veel varianten mogelijk, ook voor dames die zichzelf niet als Sporty Spice beschouwen. Je kunt ze op je knieën doen, maar ook staand tegen de muur. Span je rug-en buikspieren goed aan, zodat je lijf tijdens de oefening zo recht als een plank is. Begin met 5 keer en probeer elke dag één push up meer te doen.

4. Tuin- en sneeuwpret
Even de tuin aanvegen, het gras harken of sneeuw scheppen maakt je tuin niet alleen netjes, maar is een gratis work-out in de frisse lucht. Ligt er veel sneeuw? Dan verbrand je ongemerkt bergen calorieën met een fikse wandeling, sleetje rijden (je kids vooruit trekken) of een fanatiek sneeuwballengevecht!

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

5. Schoonmaken met muziek
Kies een lekker up-tempo muziekje uit tijdens het stofzuigen, ramen lappen of het verschonen van de bedden. Ga je het hele huis door? Gebruik dan je mp3 speler of telefoon (met oordopjes). Zo ga je als een razende door het huis én krijg je een flinke portie beweging. Wist je dat je in een half uur stofzuigen wel 130 calorieën verbrandt? Kun je daarna genieten van een opgeruimd en schoon huis en heb je een extra goed gevoel, omdat je lekker bewogen hebt!

6. Gewichtheffen
Onbewust kun je je armspieren versterken door: het dragen van je baby. Een kind van 1 jaar weegt gemiddeld 10 kg. Til je kindje tijdens een spelletje een paar keer boven je hoofd, de perfect workout voor je armen! Vergeet die zware boodschappentassen die je een paar keer per week tilt niet, pure krachttraining. En met een grootverpakking frisdrank (4 flessen van 1,5 liter) kun je je lol op! Ga een beetje wijdbeens staan, hou het frisdrankpakket met 2 gestrekte armen recht voor je. Til het boven je hoofd en duw het 10 x op en neer. Span je buikspieren goed aan, om je rugspieren te ontzien. Daaaag slappe armen!

7. Train je bilspieren
Terwijl je staat of zit kun je jouw bilspieren trainen door ze steeds een paar seconden aan te spannen. Voor je het weet heb je dit 25 keer gedaan. Dit kan tijdens je werk, als je televisie kijkt, strijkt, winkelt of als je in bed ligt. Herhaal dit 4 keer per dag en maak je derriere blij!

Heb jij nog beweegtips voor in en om het huis? Deel deze met ons!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279