Hoera!

hooray

Je bestelling is geplaatst. We hebben je een e-mail gestuurd.

Dichtbij

Mijn mandje

Uw monsters

Kies een monster om te bestellen

cashback

Bekijk de beschikbare aanbiedingen op maat voor u!

Selecteer uw verzendadres

De voordelen van trampolinespringen

De voordelen van trampolinespringen

0
Een work-out op een trampoline? Het is een heuse trend! Niet belastend voor je gewrichten, goed voor je conditie én je lymfesysteem!

Springen is leuk én het houdt je op een gezonde manier in beweging. En daar kan je ook als volwassene heel wat voordelen uit halen. Trampolinespringen heeft een bewezen positieve impact op je lichaam en geest. Het voelt niet als sporten maar toch verbrand je calorieën en bouw je spierkracht op. Zónder je gewrichten te overbelasten. Dat verklaart meteen de toenemende populariteit van trampolinespringen, een low-impact work-out op een mini- of fitnesstrampoline. Spring je mee?

Hoe?

Vergeet salto’s of spectaculaire jumps en stunts. Je moet zachtjes op en neer veren op een kleine fitnesstrampoline. Tijdens het bouncen blijven je voeten op het springvlak of gaan ze maximum 15 cm de lucht in. De verende impuls traint je hele lichaam: spieren, botten, pezen én cellen.

Getest en goedgekeurd door NASA

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie maakte trampolinespringen geloofwaardig. Door astronauten na hun ruimtereis te laten oefenen op zo’n minitrampoline kregen ze de botmassa terug die ze door de verandering in de zwaartekracht verloren waren. NASA ontdekte ook dat springen effectiever én minder belastend is dan joggen. Deze work-out is dus perfect voor alle leeftijden!

Belangrijk!

Praat met je huisarts voordat je met een nieuwe sport start. Een medische check-up is altijd aanbevolen. Zeker als je lang niet gesport hebt of last hebt van blessures.

De voordelen

 • Goed voor spieren, botten en gewrichten
  Je traint je bovenlichaam, je buikspieren en je bekkenbodemspieren (ook goed als postnatale training dus!). Je botten worden sterker terwijl je gewrichten en je rug minimaal belast worden.
 • Goed voor je gewicht, je conditie en je evenwicht
  Door de zwaartekracht is je lichaamsgewicht tijdens het springen zwaarder. Daardoor verbrand je meer calorieën en vet. Tegelijkertijd wordt je ademhalingscapaciteit groter. En je evenwicht beter.
 • Goed voor het lymfestelsel
  De op- en neerwaartse beweging op de trampoline stimuleert de werking van het lymfestelsel, zoals je amandelen, klieren of milt en het transport van infectiewerende witte bloedcellen in het lymfevocht. Belangrijk dus voor een gezond immuunsysteem.
 • Goed voor de afvoer van afvalstoffen
  Bij elke sprong worden je lichaamscellen zachtjes samengedrukt. Dat versterkt de cellen en helpt afvalstoffen verwijderen.
 • En vooral: goed voor je mood!
  Door de aanmaak van endorfines of gelukshormonen word je van springen écht vrolijker.

Hoe vaak moet je trainen voor effect?

Met 15 minuten per dag zachtjes op en neer springen merk je al een verschil. Wil je intensief aan de slag? Oefen dan 3 keer per week 30 minuten. Op YouTube vind je tal van work-outs. Bouw de intensiteit stap voor stap op.

Welke trampoline kies je?

Natuurlijk kan je starten op de grote trampoline van de kinderen. Toch liever een draagbare? Die vind je in elke sportwinkel. Stevige trampolines met metalen veren zijn ideaal!

En jij, spring jij ook straks ook een gat in de lucht?

0

Je reactie toevoegen

Beheer Cookies