6 speelse manieren om moeiteloos aan sport te doen

Welzijn
2/10/2018
Sporten heeft veel voordelen, maar het is niet altijd makkelijk er tijd voor uit te trekken: met deze 6 tips gaat het sporten vanzelf.

Sporten … om je metabolisme te boosten

Doe minstens één keer per week een reeks intensieve trainingsoefeningen. Probeer High Intensity Interval Training (HIIT), een trainingsvorm waarbij vooral het cardiovasculaire systeem getraind wordt. Dit bestaat uit herhaalde trainingssessies waarbij je korte, maar intensieve oefeningen doet, gevolgd door korte pauzes, terwijl je deze beheerste, intensieve oefeningen gedurende de hele sessie afwisselt. De tijd vliegt voorbij zonder dat je er erg in hebt!

Sporten … met een wandeling tijdens je lunchpauze

Snelwandelen is een ludieke sport binnen het bereik van iedereen! Stippel minstens drie verschillende trajecten uit, om de pret erin te houden. De must om aan lichaamsbeweging te doen zonder er erg in te hebben? Zoek een parcours met veel trappen. Onderzoekers hebben ontdekt dat vrouwen die zittend werk doen en vier keer per week een half uur joggen even weinig risico lopen op een hartinfarct dan vrouwen die hun hele leven lang streng hebben gesport.

Sporten … met een coach

Vooruitgang boeken is minder vanzelfsprekend als je elke week, jaar in jaar uit dezelfde oefeningen doet … Probeer geregeld iets nieuws uit en laat je daarbij begeleiden door een persoonlijke coach.

Sporten … op het werk

Heb je geen tijd om te gaan trainen en zoek je een snelle manier van sporten die je makkelijk in je werkdag kunt inpassen? Probeer dan deze oefeningen die je zonder moeite kunt doen terwijl je aan je bureau zit te werken:

  • Span 10 keer je billen aan terwijl je op je bureaustoel zit en herhaal 10 keer.
  • Doe een reeks push-ups met je voorarmen op je bureau.
  • Til je benen op, dat is goed voor je buikspieren: terwijl je in je bureaustoel zit, strek je je benen voor je uit, til ze op en laat ze weer zakken.
  • Neem steeds de trap in plaats van de lift. Nog beter is dat je hem rennend op- en afloopt, en meer dan eens. Doe wat Lenor Unstoppables Active geurbooster bij de was: zo blijft je kleding lekker fris geuren, ook al zweet je een beetje.

Sporten … in de supermarkt

Doe aan cardiotraining en verhoog je conditie terwijl je de boodschappen doet! Voor de cardio loop je met fikse tred van de ene naar de andere winkel en door de lanen van de supermarkt. Verhoog je uithoudingsvermogen door een mandje te dragen in plaats van een karretje vooruit te duwen. Buig niet voorover, maar ga door je knieën om de artikelen uit de lagere rekken te pakken. Til je benen een voor een op wanneer je aan de kassa in de rij staat.

En jij, wat zijn jouw tips om zonder moeite aan sport te doen?