Hoera!

hooray

Je bestelling is geplaatst. We hebben je een e-mail gestuurd.

Dichtbij

Mijn mandje

Uw monsters

Kies een monster om te bestellen

cashback

Bekijk de beschikbare aanbiedingen op maat voor u!

Selecteer uw verzendadres

Zes rustgevende rituelen voor het slapengaan (Familie)

zes-rustgevende-rituelen-voor-het-slapengaan
0
Breng je kind aan het eind van de dag naar dromenland met deze zes eenvoudige tips.

Willen je kinderen elke dag zo lang mogelijk pret maken en spelen? Hier zijn zes tips om ze tot rust te brengen zodat ze tevreden gaan slapen.

Vaak is het een hele strijd om kinderen, zowel kleine als grote, naar bed te krijgen. Het helpt niet als je de nadruk legt op het feit dat ze naar bed moeten. Het werkt beter als je een fijn ritueel invoert, waardoor ze langzaamaan zin krijgen om te gaan slapen. Zing een slaapliedje. Lees wat voor. Met de eenvoudigste ideeën kun je er voor zorgen dat kinderen van alle leeftijden ontspannen en tevreden gaan slapen.

Kleine kinderen worden soms bang als hun ouders de slaapkamer verlaten. Anderen zijn bang in het donker. Maar als je ze daar op voorbereidt, zullen ze er minder tegenop zien. Breng elke dag voor het slapengaan 15 tot 30 minuten met hen door, zodat ze bedtijd gaan associëren met iets prettigs.

Maak er een speciaal moment van voor jullie samen. Je kind ontwikkelt een gewoonte waar hij de rest van zijn leven voordeel van zal hebben en jij hebt een rustig moment. Zo zal niemand in je gezin aan slaaptekort lijden. Zorg ervoor dat alle games en apparaten waar ze opgewonden van worden een halfuur voor het slapengaan aan de kant gaan. Creëer een overgangsfase met een moment in de keuken en in de badkamer voor je naar de slaapkamer gaat. Probeer deze suggesties:

Een lichte snack voor het slapengaan

Begin met een kleine snack. Maar wel iets zonder  suiker natuurlijk en zonder veel calorieën. Geef een stuk fruit en wat yoghurt of een volkoren cracker met kaas en een glaasje warme melk, maar niet later dan 30 minuten voor je kind in bed stapt. Als ze een lichte snack eten worden ze niet midden in de nacht wakker van de honger, en staan ze de volgende ochtend niet humeurig op. LINK naar 3 bedtime snacks & drinks leggen.

Badkamermoment

Een kort, warm (bubbel)bad werkt ontspannend. Tandenpoetsen is natuurlijk een vast onderdeel, vooral na een hapje eten. Begin ook lager en langzamer te praten terwijl ze hun tanden poetsen. Als het volume afneemt, worden je kinderen vanzelf wat rustiger.

De dag afsluiten

Maak samen het bed klaar door poppen en knuffels opzij te leggen. Schud de kussens op en sla het dekbed om. Kies een pyjama terwijl je over de dag praat en over wat er morgen gaat gebeuren. Als er die dag iets vervelends is gebeurd, laat je kind dan vertellen over zijn gevoelens, zodat hij het los kan laten. Sluit af met het hoogtepunt van de dag, om met een vrolijke noot te eindigen.

Verhaaltjes vertellen

Laat je kind een boek uitkiezen waaruit je gaat voorlezen. Weet je nog hoe heerlijk het was om als kind voorgelezen te worden? Je kunt ook samen een verhaal verzinnen. Kinderen hebben een grote fantasie. Zet zachte rustgevende muziek op - bijvoorbeeld een slaapliedje dat je kunt meezingen.

Drie wensen

Dim het licht en vraag je kind om drie wensen te doen - eentje voor zichzelf en twee voor anderen. Dat is een geweldige manier voor hen om te denken aan de mensen van wie ze houden. Help ze hierbij een handje, zodat ze niet alleen een nieuwe fiets wensen, maar ook dingen die waardevol zijn, zoals een examen goed maken of een nieuwe vriend maken.

Welterustenknuffel

Als je ze instopt, hoort daar natuurlijk ook een knuffel en een weltrustenkus bij. Lichamelijke affectie is heel belangrijk bij het slapengaan. Sommige moeders borstelen het haar van hun kinderen, geven ze een zachte voetmassage of wrijven hun schouders. Anderen schrijven met hun vinger "ik hou van je" en "mooie dromen" op de rug van hun kind. Zo kun je ze ook slaperig maken.

Als je een ritueel creëert, is het belangrijk om daar niet van af te wijken. Zo zal je kind tot rust komen na een drukke dag. De emotionele band is nog belangrijker. Bedenk samen met je kinderen goede rituelen en test ze uit. Op die manier zullen ze niet tegenspartelen als het bedtijd is, maar juist uitkijken naar het einde van de dag. En als ze genoeg slaap krijgen, zullen ze 's ochtends vrolijk wakker worden. Zeker weten!

0

Je reactie toevoegen

Misschien iets voor jou: