Wat zegt hoe je samen slaapt over je relatie?

Wat zegt hoe je samen slaapt over je relatie?

Intiem en romantisch, of apart en comfortabel? Wat vertelt de manier waarop je slaapt over je relatie. Lekker in het Leven zocht het voor je uit.


1. Lepeltje-lepeltje
Dit is de meest gekende en populaire positie waar koppels in slapen. Er is niets meer verbonden dan een paar lepels die samen naast elkaar liggen.   
Relatiemeter: lepeltje-lepeltje liggen geeft een gevoel van veiligheid en comfort en toont intimiteit.  

2. De been- of voetknuffel
Na een jaartje of vier wordt dit de meest voorkomende slaappositie bij koppels.  
Relatiemeter: Deze positie toont balans, stabiliteit en liefde tussen jullie twee en je hoeft een goede nachtrust niet op te offeren om het te bewijzen.  

3. De omarming
Deze positie zie je het vaakst bij pasgetrouwde stellen of vroeg in een relatie.
Relatiemeter: Hoe ongemakkelijk het ook is, met je gezicht naar elkaar toe slapen in een omhelzing of knuffel, is een teken van een zeer hechte en uiterst romantische relatie. Als je relatie nog nieuw is kan het ook betekenen dat jullie nog een band aan het smeden zijn en graag zo dicht mogelijk bij elkaar liggen. 

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

4. Koninklijk
Deze positie verraadt de dominante partner; meestal de man, die de “koning van het kasteel” is, vandaar de naam.  
Relatiemeter: Deze positie symboliseert de man als beschermer en de vrouw als afhankelijk. Het toont haar kwetsbaarheid. Feitelijk voelt hij zich de macho held en jij als de jonkvrouw in nood. 

5. Helemaal zen
Deze positie komt vaak voor bij koppels die al enkele jaren getrouwd zijn. 
Relatiemeter: Je partner en jij zijn erg onafhankelijk maar hebben de geruststelling nog nodig dat de ander vlak bij is. Het is geen teken van problemen, eerder een teken van individuen die niet continu van elkaar afhangen.  

6. Op het randje
Deze positie geeft misschien de indruk dat er een gebrek aan band of intimiteit tussen jou en je partner is.  
Relatiemeter: Geen stress - het betekent niet dat je dringend aan relatietherapie toe bent! Meestal betekent zo slapen gewoon dat jullie allebei je eigen ruimte waarderen of dat dit simpelweg het lekkerste slaapt voor jullie beiden. Maar als er spanning is geweest in je relatie dan is het niet zo verrassend dat je zo slaapt.  

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Kaatje038

Kaatje038

gemeld

We zijn nu al 7 jaar be elkaar en slapen nog steeds zoals foto 1 3 en 4. Mits het niet te warm is.

  • melden
Mike050

Mike050

gemeld

6 Lekker ieder zijn eigen kant en dat bevalt beide goed,

  • melden

jointhat

gemeld

altijd al positie 6. heerlijk ieder zn eigen kant van t bed :) ik moet er niet aan denken om in z'n 'meur' te liggen.. geef mij maar ruimte, en dat vind hij ook :)

  • melden
Adora1984

Adora1984

gemeld

Hallo, vind dit een leuk artikel. positie 1, 2 en 3 komt bij mijn en mijn partner veel voor natuurlijk afwisselend. positie 4 als we nog een beetje nakletsen over de dag of bijkomen van instense sport :P positie 5 vaak als we een drukke dag hebben gehad is dat fijn om even je eigen plekkie te hebben maar toch wel de verbinding. En positie 6 is de mindere en komt voor als we net voor slapen een woorden wisseling hebben gehad. gr. Adora

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven