Hoeveel slaap heb ik nodig?

Hoeveel slaap heb ik nodig?

Iedereen heeft voldoende slaap nodig, maar de een redt het beter op een paar uur minder slaap dan de ander. Lees meer over hoeveel slaap jij nodig hebt!


Als moeder heb je het druk en is een goede nachtrust essentieel om de drukke dag door te komen. Maar hoeveel slaap je eigenlijk écht nodig? EN hoe zit het met de aanbevolen hoeveelheid slaap voor kinderen? Het is voor iedereen anders, van baby tot tiener tot jongvolwassene tot senioren. Lees meer over wat voor jou de aanbevolen hoeveelheid slaap is!

Aantal uren slaap per leeftijd

De kans is groot dat je het allang gemerkt hebt: hoe ouder je wordt, hoe hoger het aantal uren slaap dat je nodig hebt om de dag fatsoenlijk door te komen. En wat klink een dutje op de bank tegenwoordig aantrekkelijk! Natuurlijk gaan baby’tjes en jonge kinderen nog door een hele ontwikkeling wat betreft hun slaapcyclus. Dit blijft ook nog wel een tijdje zo doorgaan. Hoeveel slaap je nodig hebt, verschilt dus voor iedereen.

Baby’s

Een klein, pasgeboren baby’tje van minder dan drie maanden heeft meer slaap nodig (zo’n 15 tot 18 uur per dag) dan een baby van drie maanden tot een jaar oud. Wanneer de baby wakker wordt, is het over het algemeen tijd om te eten. Oók als jij zelf net in slaap bent gevallen!

Peuters

Hoe meer je kind zich ontwikkeld, hoe meer energie er verbruikt wordt en dus nodig is. De eerste stapjes worden gezet, de wereld wordt verkend en het aantal slaapuren is inmiddels zo’n twaalf tot veertien uur.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Kleuters

Een kleuter is alweer actiever dan een peuter, en leert zich bijvoorbeeld ook meer concentreren bij het kleuren of bij het maken van een puzzel. Om nog maar te zwijgen over de eerste dagen op de basisschool! Een kleuter slaapt tussen de elf en dertien uur.

Kinderen

Kinderen ontwikkelen zich als een malle en maken veel indrukwekkende momenten mee: leren fietsen, leren zwemmen, en natuurlijk het verlaten van de basisschool. Kinderen van 11, 12 slapen als bijna net zolang als volwassenen. De nog wat jongere kinderen hebben eigenlijk zo’n tien uur per nacht nodig. Maar dan wel klaarwakker om 5.30. En jij dus ook!

Pubers en adolescenten

Een puber is veel werk en dat zuigt ook bij jouzelf veel energie. In de periode waar de hormonen hoogtijd vieren en de middelbare school de basis is voor het sociale leven, wordt slapen steeds belangrijker. Ga uit van een uur of achtenhalf tot negenenhalf. Iets meer dan een volwassene dus.

Volwassenen en senioren

We houden hier de officiële leeftijd voor volwassenen even aan: 18. Dit maakt alweer een verschil met iemand van 28, want je merkt dat je dan toch alweer meer slaap nodig hebt en overdag sneller moet werd dan “toen je nog 21 was.” Idealiter slaap je een uur of acht per nacht, maar de een redt het op zes en de ander móet acht uur slapen. Tussen het aantal slaapuren van senioren en volwassenen is niet veel verschil. Sommige senioren slapen net wat minder, en komen daarmee op een gemiddelde van zeven tot acht uur per nacht. Net als volwassenen dus. En dan is het nu tijd om even lekker in je zachte bed te stappen (of gewoon even op de bank te gaan liggen) voor een dutje. Slaap lekker!

Hoeveel uur slaap heb jij per nacht nodig? Deel het hieronder!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Raliv

Raliv

gemeld

Ik werk in de zorg en mijn werkdag begin om 7 uur, eigenlijk wordt er van je verwacht minimaal 10 min eerder aanwezig te zijn. Ik probeer altijd om 22:00 naar bed te gaan want de wekker gaat om 6:00 weer. Ik heb dus 8 uur slaap gemiddeld maar aan het einde van de week, ben ik echt op en moet ik bijslapen.

  • melden

In de winter slaap ik vroeg en slecht om 20:00pm ,door de koud moet ik vaker plassen. Maar in de zomer slaap ik heel goed! In een stuk door , Im Tropical <3

  • melden
Sanneke73

Sanneke73

gemeld

Meestal ga ik rond 23.00 naar bed en gaat de wekker weer om 06.30. In het weekend kan ik wat langer uitslapen. Voorheen had ik moeite om in slaap te vallen. Maar sinds ik een slaapcursus (ja, echt, google eens op 'Beter slapen + TELEAC') heb gevolgd, gaat het stukken beter.

  • melden
GloriaBea

GloriaBea

gemeld

Moontje waaromzo laat naar bed? Als je gewoon tussen tien en elf gaat, pik je lekker n paar meer uurtjes mee... Mier, lijkt me vreselijk, nachtdiensten, zeker zomers, overdag met 30 graden, probeer dan maar eens te slapen.. ��

  • melden
mier74

mier74

gemeld

Ik ben een slechte slaper,slaap heel licht en ben gauw uit mijn ritme,uitgerust wakker worden ken ik al jaren niet meer,ook door mijn nachtdiensten kom ik niet echt toe aan mijn benodigde rust.help ik heb meer slaap nodig,maar als het niet kan of niet lukt....

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Dolenthousiaste Swiffer Ambassadeur en vrienden!

Dolenthousiaste Swiffer Ambassadeur en vrienden!

"

Iedereen die een sample heeft gekregen is net zoals ik erg enthousiast! 'Makkelijke manier van stoffen', 'je komt overal makkelijk bij' en 'het stof blijft goed in de Swiffer zitten', zijn een aantal reacties die ik kreeg. Erg leuk!

"

Door Ambassadeur
Margriet35

Swiffer Vloerreiniger: favoriet van Ambassadeur.

Swiffer Vloerreiniger: favoriet van Ambassadeur.

"

Echt enthousiast over Swiffer! De Vloerreiniger is een uitkomst! Ideaal voor onder bed, de bank en de trap! Dat is een plek waar elke dag weer haar, vuil en stof ligt en ik altijd zat te klungelen met de kruimelzuiger. Vloerreiniger is mijn favoriet!

"

Door Ambassadeur
Melanie2015