Help je kind beter slapen

Help je kind beter slapen

Nachten kunnen vervelend zijn als je kind verkouden is. Liggen in bed maakt hun verstopte neus nog erger, waardoor ademen wat lastiger wordt. Met een verstopte neus zal je kind door zijn/haar mond moeten ademen, wat weer kan leiden tot een zere keel en dus hoesten. Wat kan je doen om de pijn een beetje te verzachten? Wij zochten het voor je uit.


Een goede omgeving
Zorg ervoor dat de slaapkamer van je kind een rustgevende plek is. Sluit de gordijnen, dim het licht (of doe het licht uit) en blokkeer geluiden. Daarnaast is het belangrijk dat er een goede luchtvochtigheid is in de kamer. Dit doe je door een luchtbevochtiger in de kamer te zetten of, als je die niet hebt, een schaal water dichtbij de verwarming.

Goed diep ademhalen
De stoom van een douche, bad of bak heet water met inhalatiezalf – zoals Vicks Vaporub1 - helpen de luchtwegen vrij te maken en het snot los te maken. Je kunt je kind ook even naast de lopende douche zetten; dat helpt ook al.

Natuurlijke helpers
Veel ouders gebruiken een hele rij aan producten om de verkoudheid van hun kind te behandelen, zoals een zoutoplossing of spray om de neus vrij te maken, bijvoorbeeld Vicks Zeewater. Dit is een medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Voor een goede nachtrust kan je een zalf gebruiken met Menthol, zoals Vicks Vaporub1. De actieve elementen zoals menthol en eucalyptus kunnen de verstoppingen ‘opbreken’ gedurende de nacht en ook het vervelende hoestje verminderen.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

1Vicks Vaporub is een geneesmiddel, geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar en volwassenen. Dit product niet toepassen indien u allergisch bent voor één van de stoffen in dit geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 2 jaar.

Knuffelmedicijn
Opvoedkundige Sandrine Dury vertelt: “de speciale band tussen een moeder en haar kind is het beste middel om je kind te kalmeren en te helpen bij het proces om in slaap te vallen. Doordat je kind zich beter voelt (gerust), bevordert dit het herstel. Je kunt hierbij denken aan een knuffel, maar ook bijvoorbeeld door langzaam te wrijven over het lichaam; volg je instinct!“

Warme dranken
Zweten, niezen en neus snuiten betekent dat er vloeistoffen je lichaam verlaten. Daarom is het erg belangrijk dat je kind goed blijft drinken. Probeer bijvoorbeeld bij het slapen gaan een fles warme melk of water met een beetje sap te geven om ze te hydrateren.

Licht uit en relax
De meeste verkoudheden zijn niet ernstig en gaan vanzelf weer voorbij. Een verkoudheid kan zelfs belangrijk zijn om het immuunsysteem van een kind op te bouwen. Dus maak je geen zorgen en probeer zelf ook nog een beetje goed te slapen.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Moniek1977

Moniek1977

gemeld

ik ga altijd gewoon voor een gesnipperd uitje bij het bed. Werkt bij mijn dochter altijd het beste.

  • melden

Smeer dampo onder de voeten en dan sokken aan en lekker in bed gaan liggen slapen help erg goed bij verkoudheid en tegen hoesten bij verkoudheid goed voor kinderen en ook voor volwassenen

  • melden
Linda1981

Linda1981

gemeld

Tocotolin werkt ook erg goed. Dit doe ik op het hoofdkussen, maar twee drupjes. En ze slaapt heerlijk :)

  • melden
Daphney

Daphney

gemeld

Je kan ook het hoofdeinde een beetje omhoog brengen, door een handdoek onder het hoofdeinde van het matras te leggen. Zeker als het kind nog niet met een kussen slaapt. Een ui onder het bed helpt, of kayu putih. Druppel hier wat aan het hoofdeinde en het geeft je kind de nachtrust die het wil.

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven