Drie yogahoudingen voor een goede nachtrust

Drie yogahoudingen voor een goede nachtrust

Yoga werkt geweldig tegen stress: als je 's avonds moeilijk in slaap valt, doe dan voortaan wat yoga-oefeningen voor je naar bed gaat. Lekker in het Leven stelt je drie eenvoudige yogahoudingen voor om je lichaam en geest te ontspannen en klaar te maken voor de nacht.


Yogahouding 1: Baddha Konasana

Ga zitten en leg je voetzolen tegen elkaar. Leg je handen op je voeten of je enkels. Adem in terwijl je naar voren buigt met een rechte rug.

Blijf ademen in deze houding en voel de spanning verminderen. Blijf ongeveer 2 minuten in deze houding.

Yogahouding 2: Het oog van de naald

Ga op je rug op de grond liggen. Buig je knieën en zet je voeten plat op de grond.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Breng je rechter knie naar je borst. Leg je linker enkel boven op je rechter knie en houd daarbij je heupen op de grond. Pak je rechter dijbeen en breng je rechter been naar je borst.

Adem in en uit in deze positie en zorg ervoor dat je heupen plat op de grond blijven. Blijf in deze houding tot je het licht voelt rekken. Wissel af met je andere been.

Yogahouding 3: De kindhouding

Kniel op de grond, zittend op je hielen. Beweeg je knieën naar buiten tot ze evenwijdig zijn met je heupen. Adem diep in en uit en buig voorover tot je voorhoofd de grond raakt en je borst op je bovenbenen rust.

Strek je armen tot boven je hoofd en rek jezelf uit. Breng ze daarna langs je lichaam tot je handen je voeten aanraken met je handpalmen omhoog gekeerd.

Blijf diep ademen en houd deze houding 2 minuten aan.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Anniekje88

Anniekje88

gemeld

Tegenwoordig vele apps te vinden die je stap voor stap leren om yoga/meditatie onder de knie te krijgen. Ook erg fijn is tai-chi (spelling wellicht niet correct) waarbij naast rust ook kracht centraal staat. Erg fijn voor een momentje voor jezelf. Muziek, licht en warmte zijn belangrijke voorwaarden!

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven