Tips om beter te slapen

Tips om beter te slapen

Een goede nachtrust is net zo belangrijk als gezond eten. Met deze tips zal je voortaan heerlijk slapen.


Slaap is voor de hersenen wat eten is voor het lichaam. Wij moeders zouden onze kinderen nooit eten ontnemen. Daarom moeten we slaap als even belangrijk zien. Want de kans is groot dat wanneer wij aan slaapgebrek leiden dat de kinderen er ook last van hebben. Hieronder vind je tips om er voor te zorgen dat iedereen in de familie genoeg rust krijgt.

Maak kennis met slaap-nerd
Vera Jansen is een moeder van drie en noemt zichzelf ook wel een slaap-nerd. Ze deelt dan ook graag met ons hoe zij zichzelf heeft geleerd goed te slapen. “Toen mijn jongste was geboren sliepen we allemaal niet en ik wist niet meer wat ik moest doen. Gebrek aan slaap, gecombineerd met kwaaltjes na de zwangerschap hadden grote invloed op mijn algehele gezondheid.”

Hoe kan ik goed slapen?

Vera deed wat een heleboel verstandige moeders doen: ze sloeg er een aantal babyboeken op na. “De boeken hielpen me heel erg, maar ze spraken elkaar ook vaak tegen waardoor ik het moeilijk vond een keuze te maken. Hoewel mijn dochter steeds beter sliep, had ik nog steeds geen goede nachtrust. Ik had nog steeds veel vragen en besloot een slaap-consultant te raadplegen.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

De 3 T’s voor een goede nachtrust

De slaap-consultant hielp Vera en haar familie met een duidelijke routine, zoals korte voedingstijden ’s avonds zodat iedereen weer snel in slaap kan vallen. Daarnaast richten ze zich op de 3 T’s: tijd, temperatuur en totale verduistering:
Spreek een bedtijd af
Zorg dat de temperatuur in de slaapkamer rond de 20 graden is
Verduister de slaapkamer volledig

Er zitten zoveel voordelen aan goed slapen. “Mijn reactietijd is beter na een goede nacht slapen. Daarnaast ben ik scherper op werk en tijdens het autorijden.” beaamt Vera. 

Zorg voor een plan om beter te slapen

Hoewel slapen natuurlijk is, kan in slaap vallen en in slaap blijven aangeleerd worden. Net zoals er verschillende opvoedstijlen zijn, zal voor iedere familie weer een andere slaapmethoden werken. Met een goede wasverzachter zorg je er tevens voor dat het hele gezin maar al te graag tussen de frisgewassen en lekker ruikende lakens duikt.

 

Wat doe jij wanneer je niet kunt slapen?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Hoelaat liggen jullie dan

  • melden
Vrouwen onder elkaar, praat mee!