salade-van-avocado-mango-garnalen-en-pijnboompitten

Salade van avocado, mango, garnalen en pijnboompitten

Breng de zon in je bord met deze salade van avocado, mango, garnalen en pijnboompitten.


Ingrediënten (voor 6 personen)

  • 2 avocado’s
  • 1 mango, niet te rijp
  • 500 g gekookte roze garnalen
  • 30 g pijnboompitten
  • 1 citroen
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout
Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitten zonder vetstof in een pan, let er op dat ze niet te bruin worden. Zet opzij. Meng in een kommetje het sap van een halve citroen met wat peper en zout


  2. Rooster de pijnboompitten zonder vetstof in een pan, let er op dat ze niet te bruin worden. Zet opzij. Meng in een kommetje het sap van een halve citroen met wat peper en zout. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe en klop met een vork tot een zachte emulsie.


  3. Schil de mango, snijd het vruchtvlees rondom de pit en verdeel in fijne plakjes. Schil de avocado’s, verwijder de pit en verdeel in partjes. Besprenkel regelmatig met wat citroensap. Pel de garnalen, maar laat het startdeel zitten.


  4. Verdeel de mango, de avocado en de garnalen over een grote schotel. Giet er de saus over en meng voorzichtig. Strooi de pijnboompitten over de salade. Bewaar de salade koel tot ze wordt opgediend.


Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven