Gestoomde vispakketjes

Gestoomde vispakketjes

Heb jij ook gezonde voornemens voor het nieuwe jaar? Dit recept voor gestoomde vispakketjes past perfect in die gezonde levensstijl. Ze zijn snel en makkelijk te maken voor een doordeweekse maaltijd. Stomen zorgt er voor dat gezonde voedingsstoffen bewaard blijven, weinig bakvet nodig is én het bespaart ook afwas.


Ingrediënten (voor 1 personen)

  • 4 visfilets van elk 170 g
  • 1 eetlepel fijngehakte tijm
  • 2 sjalotten, fijngehakt
  • 200 g tomaten, in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout en peper
  • rijst of pasta
Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en zet een grote bakplaat op het middelste rooster.


  2. Pak vier stukken bakpapier en leg in het midden van elk een visfilet.


  3. Strooi wat tijm, sjalotjes en stukjes tomaat op elk stuk vis, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.


  4. Vouw het papier dicht en zorg dat het pakketje goed dicht zit en niet kan gaan lekken. Leg de pakketjes op de hete bakplaat.


  5. Bak de vis 15 minuten in de oven tot hij gaar is.


  6. Laat de pakketjes nog vijf minuten rusten en vouw ze daarna voorzichtig open. Serveer met gekookte rijst of pasta.


  7. Zin in andere gezonde recepten? Probeer deze gezonde detox tabouleh, avocado-quinoasalade en geroosterde broccoli met champignons.


Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Nog meer ovenschotels!