Aardappel-preisoep met pancetta

Aardappel-preisoep met pancetta

Soep als hoofgerecht? Jazeker, dat kan met een maaltijdsoep. Supergezond, budgetvriendelijk en bovendien klaar in één handomdraai. Maaltijdsoepen zijn lekker, gezond en voedzaam.


Ingrediënten (voor 4 personen)

  • boter
  • 1 ui, fijngesneden
  • 5 preien, het witte gedeelte en 4 à 5 cm groen in ringen gesneden
  • 4 aardappels, geschild en in blokjes
  • 1,5 liter kippenbouillon (van 2 à 3 blokjes)
  • 200 g pancetta
  • een bakje tuinkers
  • een handje diepvrieserwten
  • peper en zout
Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bereiding

  1. Smelt de boter en fruit de ui glazig.


  2. Hou een handje preiringen apart voor de garnering en doe de rest in de pan. Laat tien minuten ‘zweten’ en voeg de aardappelblokjes toe.


  3. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en zout.


  4. Laat 20 minuten garen en maak er met de staafmixer een glad geheel van.


  5. Voeg de erwten toe en laat nog even doorkoken.


  6. Bak de pancetta krokant. Serveer de soep met stukjes pancetta en werk af met de prei en tuinkers.


  7. TIPS:
    -Haal de soep door een zeef voor een nog fluweliger resultaat.
    -Vervang de pancetta eventueel door ontbijtspek of gerookte zalm.
    -Voor een vegetarische versie: gebruik gerookte tempeh.
    -Voor een ‘kinderversie’ kun je gehaktballetjes toevoegen.
    -Voeg eventueel nog een scheutje room toe om de soep te verrijken.
    -Met kruimige aardappels (bintjes) krijg je het beste resultaat. Gebruik liever geen hardkokende variëteiten.


  8. Ook lekker:
    Minestrone met rijst en Noedelsoep met kip


Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven