Hoera!

hooray

Je bestelling is geplaatst. We hebben je een e-mail gestuurd.

Dichtbij

Mijn mandje

Uw monsters

Kies een monster om te bestellen

cashback

Bekijk de beschikbare aanbiedingen op maat voor u!

Selecteer uw verzendadres

meringue-cupcakes-met-lemon-curd

meringue-cupcakes-met-lemon-curd
0
De lemon curd: laat de boter smelten in bain-marie, voeg dan de suiker toe, het sap en de zeste van de citroen en de eieren.

Voor de cupcakes:

  • 140 g bloem
  • 120 g boter op kamertemperatuur
  • 100 g suiker
  • 2 eieren
  • 2 el melk
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl natriumbicarbonaat
  • Het sap en de fijngeraspte zeste van 1 citroen

Voor de lemon curd:

  • Het sap en de fijngeraspte zeste van 1 citroen
  • 2 eieren
  • 50 g boter
  • 70 g griessuiker

Voor de Zwitserse meringue:

  • 2 eiwitten
  • 120 g suiker

1. De lemon curd: laat de boter smelten in bain-marie, voeg dan de suiker toe, het sap en de zeste van de citroen en de eieren. Klop op een zacht vuurtje tot een dikke massa. Bewaar in de ijskast.

2. De cupcakes: warm de oven voor op 180°C (thermostaat 6). Meng de boter en de suiker met een klopper. Voeg de eieren toe, daarna de gezeefde bloem samen met het bakpoeder en bicarbonaat. Tenslotte de melk, het sap en de zeste van de citroen en klop tot een homogene massa. Giet in een muffinbakblik met papieren vormpjes. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen. Maak voorzichtig een holte in midden van de cakejes. Vul met de lemon curd.

3. De Zwitserse meringue: doe de eiwitten en de suiker in een metalen mengkom en zet die boven een pan sudderend water voor een bereiding au bain-marie. Klop tot de bereiding warm is. De meringue moet heel wit zijn en blinken. Haal de mengkom van het vuur en blijf kloppen tot de meringue helemaal is afgekoeld. Vul er een spuitzak met ronde spuitmond mee en versier de cupcakes. Kleur met een crème brulée brander.

0

Je reactie toevoegen

Misschien iets voor jou: