Hoera!

hooray

Je bestelling is geplaatst. We hebben je een e-mail gestuurd.

Dichtbij

Mijn mandje

Uw monsters

Kies een monster om te bestellen

cashback

Bekijk de beschikbare aanbiedingen op maat voor u!

Selecteer uw verzendadres

Ideeën voor winterse gerechten: kies voor ingrediënten die bij het seizoen horen

Ideeën voor winterse gerechten: kies voor ingrediënten die bij het seizoen horen

0
Wil je deze winter lekkere seizoensgerechten serveren? Vind inspiratie in de groenten en het fruit die bij het seizoen passen.

Vraag je je af wat je deze winter allemaal voor lekkere maaltijden kunt serveren? Haal dan ideeën uit seizoensgebonden groenten en fruit! Als je er zin in hebt, kun je ook nog groenten drogen op de traditionele Japanse manier!

Groenten op tafel in de winter!

Van soepen, hartige taarten en gegrilde groenten warm je in de winter lekker op, wanneer het buiten snel donker is met guur weer. Bij lage temperaturen komen er minder mensen naar de markt, terwijl je daar toch een uitgebreid aanbod vindt van groenten en fruit die bij het seizoen horen en die je kunt gebruiken voor het bereiden van lekkere wintergerechten. Wintergroenten en -fruit bevatten bovendien veel voedzame bestanddelen. Of misschien lijken ze nog heerlijker door het contrast met de ijzige wind en de sneeuw!

Lokaal verbouwde gewassen kopen is ook beter voor het milieu, ook al vind je makkelijk voedsel dat vanuit de hele wereld wordt aangevoerd! Ontdek onze ideetjes voor wintergerechten die alleen maar wintergroenten en -fruit bevatten.

Wortelen en penen

Rapen, pastinaak en koolraap verfijnen de smaak van je gerechten. Ze kunnen worden geserveerd in een stoofpotje of een puree.

Polyvalente groenten zoals bieten en zoete aardappelen bevatten veel voedingsstoffen. Bieten kun je schillen om ze in een slaatje te verwerken, of je kunt er met een centrifuge het sap uithalen. Als hoofdschotel kun je een heerlijke aardappeltaart maken! Dat is pas een geschikt wintergerecht voor het hele gezin!

Pompoenen

Pompoen, butternut, courgette en andere pompoensoorten zijn heerlijk in combinatie met wortelgroente. Ze kunnen in de oven of in de pan worden klaargemaakt. Deze groenten bevatten weinig calorieën, maar daarentegen veel kalium, vitamine A, C, B6, B9 en K, vandaar het belang ze te gebruiken voor je winterschotels. Wellicht weet de natuur dat we in de koudste maanden van het jaar behoefte hebben aan krachtvoer!

Welke salades in de winter?

Om in de wintermaanden vervanging te vinden voor kropsla, eet je groene kool, snijbiet, winterpostelein of andijvie. Dit zijn enkele ideetjes voor salades in de winter:

  • Witlof met bieten en geroosterde noten
  • Kool en radicchio, vermengd met blauwe kaas
  • Spruitjes (gekookt!) met amandelen
  • Venkel, in dunne schijfjes gesneden, met radijs en appel
  • Salade van knolselderij op smaak gebracht met een mosterdsaus.

Fruit in de winter

  • In de winter zijn de appelen, peren en kaki's rijp: om vers te eten of in de pan te bakken.
  • Satsuma mandarijntjes en clementines zijn perfect rond Kerstmis.
  • Het seizoen van de citroenen en pompelmoezen loopt van januari tot in de zomer.
  • Gedroogde vruchten en noten vervangen de druiven bij je kaasschotels.

Als je van het koken van al deze heerlijke wintergewassen een vlek maakt op de rolkraag van je trui, geen paniek: met Ariel gaan de vlekken er zo uit en komt je trui met een heerlijk geurtje uit de was!

En jij, welke groenten, fruit en gerechten eet jij graag in de winter?

0

Je reactie toevoegen

Misschien iets voor jou: