Hoera!

hooray

Je bestelling is geplaatst. We hebben je een e-mail gestuurd.

Dichtbij

Mijn mandje

Uw monsters

Kies een monster om te bestellen

cashback

Bekijk de beschikbare aanbiedingen op maat voor u!

Selecteer uw verzendadres

Een succes maken van een monodieet met appel, ook na het dieet!

Een succes maken van een monodieet met appel, ook na het dieet!

0
Enkele dagen rust voor je spijsverteringssysteem zonder gevoel van uithongering, dat kan met een monodieet! Doe het op de juiste manier ...

Bijna alle culturen en religies kennen een vorm van vasten als inwendige reiniging. Vastenkuren worden om medische redenen steeds populairder. In theorie zou het vasten een goede manier zijn om het organisme te ‘resetten’, te ontgiften en ontstekingen tegen te gaan. Een vastenkuur kan echter ook afschrikken: dagenlang niets eten, terwijl je toch ook moet gaan werken, je over de kinderen moet ontfermen …

Het monodieet kan een interessant alternatief zijn om deze ‘discipline’ te ontdekken. Het idee is dat je maar één voedingsmiddel opneemt: een groente of een fruitsoort die gezond afvallen mogelijk maakt. Zo krijg je hetzelfde effect, maar zonder het gevoel van honger dat de eerste uren of de eerste dagen van een vastenkuur zo moeilijk maakt. Een monodieet laat je lever, nieren en darmen tot rust komen, omdat het maar een beperkte inspanning van deze organen vergt. Een monodieet is ook uitstekend voor je silhouet. Je valt er niet noodzakelijk sterk van af, maar je zult je wel lichter en slanker voelen en een minder opgeblazen gevoel hebben.

Een monodieet met appel werkt het best!

Appels kun je elke dag eten. Ze zijn goedkoop, lekker en makkelijk te vinden en ze doen wonderen voor je gezondheid. Appels bevatten veel pectine, vitamine C, antioxidanten, kalium en magnesium. Ze stimuleren het immuniteitssysteem en helpen in de strijd tegen sommige ziekten.

Al deze eigenschappen maken van appels een goede keuze als voedingsmiddel voor een monodieet . Hoe werk het? Eet ’s morgens 3 appels, om 10 uur 1 appel, ’s middags 3 appels, om 16 uur 1 appel en ’s avonds 3 appels. Drink zo veel water en kruitenthee als je wilt.

Hoe lang duurt mijn monodieet met appel?

Monodiëten doe je 3 dagen na elkaar, om daarna geleidelijk weer een gevarieerde voeding op te nemen. Je kunt ook één dag per week monodiëten. Vraag echter advies bij je huisarts voor je eraan begint en vermijd monodiëten als je diabetes hebt.

Het zou kunnen dat je in de loop van de eerste dagen wat last hebt van slechte adem: in dat geval is een goede poetsbeurt van je tanden het beste wat je kunt doen.

Appelrecepten voor een alles behalve monotoon monodieet

Je ergste vijand tijdens je monodieet is ontmoediging. Maar appels zijn veelzijdig als voedingsmiddel en door hun zoetige smaak zal het je niet al te zwaar vallen om drie dagen lang alleen maar appels te eten. Je kunt ze eten zoals ze zijn, maar met deze ideetjes voor appelrecepten komt er geen sleur in je monodieet.

  1. Appelmoes: bak de appels in wat water (tot ze zacht zijn, of nog een beetje krokant als je liever wat ‘beet’ hebt) en mix of plet ze plat met een vork. Deze appelmoes mag je opfleuren met oranjebloesemwater, kaneel, vanille …
  2. Appel in de oven: verwijder de klokhuizen en bak de appels in de oven met een beetje water op de bodem van de ovenschaal. Strooi er bijvoorbeeld een beetje vanillepoeder of kaneel overheen.
  3. Appelchips: schil de appels en verwijder de klokhuizen; snijd de appels in flinterdunne schijfjes die je op boterhampapier uitspreidt; laat deze op een zacht vuurtje in de oven drogen tot al het vocht verdampt is. Deze appelchips blijven wekenlang goed in een hermetisch afgesloten bewaardoos.

En jij, heb jij wel eens een monodieet uitgeprobeerd?

0

Je reactie toevoegen

Beheer Cookies