Detoxen en je lekker voelen in een nieuw lijf!

Welzijn
20/06/2019
Voor een gezond lichaam hoef je niet vreselijk hard te trainen of te diëten. Je lichaam ontgiften is minder moeilijk als je denkt.

Ontgiftende voedingsmiddelen

Er bestaan geen miraculeuze voedingsmiddelen, alleen maar juiste keuzes: veel groenten uit lokale teelt (een definitie van ecologisch burgerschap!). Geef de voorkeur aan gezonde smoothies met verse ingrediënten en eet geregeld fruit en groenten … en niet alleen maar de dag nadat je jezelf tegoed hebt gedaan aan een pizza! Wat je het allermeest op je bordje zou moet scheppen ... zijn groenten.

Fruit (de detoxvoeding bij uitstek) kun je ’s morgens eten om de dag met iets zoets te beginnen, zo’n twintig minuten voor de lunch en ook als vieruurtje. Neem bijvoorbeeld een appel: omdat ze veel vezels bevatten, hebben appels een sterk verzadigend effect. Doordat je stevig moet kauwen heeft je lichaam immers sneller door dat het een lekker vieruurtje heeft gekregen. Opnieuw leren om op een behoorlijke manier te eten, langzaam dus, door werkelijke te genieten van de smaak van de voedingsmiddelen. Ook dat is een belangrijke stap om je te helpen sneller een gevoel van verzadiging te krijgen. Op die manier kun je de suikers (vooral geraffineerde suikers) beperken in jouw voeding.

Kies producten met een hoge detoxwaarde

La Ontgiften doe je ook met de juiste keuze van producten die je koopt en in de keuken verwerkt. De dagelijkse stress, het slechte weer en de vervuiling zijn nefast voor je haar. Het wordt er flets van en dus sneller vuil en vet.

Het is belangrijk om een shampoo te kiezen die je makkelijk kunt gebruiken. Je shampoo moet je haar prettig licht laten aanvoelen en verzorgen met een diepgaande reiniging. Probeer daarom een verzorgende en beschermende shampoo van het merk Herbal Essences: ze zijn gemaakt van een kenmerkende combinatie van essentiële antioxidant, aloë en zeekelp, een reinigende en beschermende formule.

Vergeet niet je hoofdhuid goed te masseren: dat stimuleert de bloeddoorvoer en bovendien geeft het je een heerlijk gevoel! Niets beters om te ontspannen na een stressvolle dag !

Ontgiften: zowel vanbinnen als vanbuiten!

Beweging is even belangrijk voor je lichaam als voor je geest. Of je nu een boksbal te lijf gaat, in kleine pasjes rondjes gaat lopen in het park of je lichaam langzaamaan spiert met yoga ... in je dagelijkse routine een moment inbouwen dat gewijd is aan je lichaamsbeweging is essentieel voor een gezonde manier van leven.

Ook al heb je de indruk geen tijd te hebben, probeer tussendoor toch enkele eenvoudige strekoefeningen te doen; neem de trap; stap een halte eerder af van de bus … het lijken maar kleine dingen, maar alles telt. Haal diep adem en neem een rechte houding aan. En aarzel niet om deze makkelijke meditatieoefeningen voor gestreste ouders te testen!

En jij, hoe integreer jij deze ‘gezonde en zuiverende’ tips in je dagelijkse ritme, het hele jaar rond?