Wat is het gezondste fruit?

Wat is het gezondste fruit?

Het wordt vaak aangeraden om dagelijks vijf fruitsoorten en groenten te eten… Ja, maar welke? Met dit lijstje kom je erachter welk fruit het gezondst is.


Je leest vaak dat je eigenlijk vijf groenten en fruit per dag hoort te eten… Ja, maar welke? Dit zijn een paar voorbeelden van het gezondste fruit!

Gezond fruit: appels

’Snoep verstandig, eet een appel’… Wie heeft nog nooit deze wijze uitspraak gehoord? Wijs inderdaad, want appels behoren tot het gezondste fruit met weinig suiker! Niet alleen omdat ze boordevol vezels en antioxidanten zitten, maar de pectine in de schil zorgt voor een vlot voedseltransport in het maag- en darmkanaal. Dat is ook de reden waarom het aanbevolen is appels met de schil te eten: de gunstige invloed van appels op de gezondheidis bewezen!

Gezond fruit: bananen

Sportbeoefenaars weten dat bananen rijk zijn aan vezels, koolhydraten en mineralen: de unieke cocktail van voedingsmiddelen in bananen maken het tot gezondste fruit! Ze zijn ook bekend als weldoeners tegen depressie, dankzij hun hoge serotoninegehalte dat inwerkt op het zenuwstelsel en daardoor het humeur verbetert en een gevoel van welbehagen geeft. Bovendien helpen bananen je gezondheid op peil te houden omdat er veel vitamine C en kalium in zit.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Gezond fruit: frambozen

Smakelijk in een frozen yoghurt of een dessert: iedereen is happy met frambozen op zijn bordje! Des te beter, want dit fruit is uitstekend voor de gezondheid: frambozen bevatten veel antioxydanten en pectine, beschermen de darmen tegen schadelijke bacteriën en toxines. Maar kijk uit voor vlekken! Houd daarom altijd wat van je uitverkoren wasmiddel bij de hand…

Gezond fruit: kiwi’s

Sappige en een beetje zurige kiwi’s bevatten veel vitamine A, C en E, maar ook antioxydanten en vezels. Ze zijn trouwens het ideale fruit voor een frisse ochtendsmoothie, om de dag met veel energie te beginnen en je immuunsysteem te ondersteunen! Kiwi is niet alleen het gezondste fruit maar helpt ook bij het bestrijden van stress en angstgevoelens.

En jij, aan welk ‘superfruit’ geef jij de voorkeur?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279