Omarm een gezonde levensstijl

Omarm een gezonde levensstijl

Gezonder leven, makkelijker gezegd dan gedaan. Of toch niet? Lekker in het Leven laat je zien dat een gezonde levensstijl makkelijker te bereiken is dan je zou verwachten!


Kleine aanpassingen, indrukwekkende effecten

Op een bepaald moment in het leven neemt bijna iedereen de beslissing gezonder te gaan leven. En als dat eenmaal bereikt is, denken we: waarom hebben we dat niet eerder gedaan? Dus waarom wachten? Waarom niet vandaag beginnen? Misschien niet alles tegelijk, maar stap voor stap telt ook. Je hoeft niet onmiddelijk een fitnessgoeroe te worden. Misschien word je dat ooit wel, maar stel vandaag doelen die makkelijk te halen zijn en die niet moeilijk klinken: drink dat beroemde glas water iedere ochtend of doe wat lichte oefeningen iedere twee uur. Een paar goede voornemens per keer om het leuk te houden!
Het geheim is dat je jouw leven niet ondersteboven hoeft te gooien om je doelen te bereiken. Je kunt je eigen fitnessplan opstellen en je hoeft geen eten te laten staan dat je lekker vindt.

Persoonlijke mix

Een gezonde levensstijl biedt ontelbare mogelijkheden: je hoeft niet heel vroeg wakker te worden als je geen ochtendmens bent of snoep te laten staan als je erg van chocolade houdt. Er is altijd een manier om alternatieven te vinden die bij jouw voorkeuren passen. Het enige moeilijke is om het juiste evenwicht te bewaren!

Er zijn 3 verschillende factoren die leiden tot een gezond leven - fysiek, sociaal en emotioneel. Een evenwichtig eetpatroon en regelmatig bewegen is het fysieke gedeelte. Omgaan met vrienden en familie of tijd uittrekken voor je hobby's en interesses kunnen de sociale en emotionele kant in evenwicht brengen. De basis van alle drie is heel eenvoudig: overdoe het niet en de rest is een persoonlijke keuze.
Het menselijk lichaam is ontwikkeld om een bepaald aantal voedingsstoffen te verwerken afhankelijk van je gewicht en hoeveel je beweegt. Maar verplicht je niet iets te eten dat je niet lekker vindt. Vind je tomaten lekker? Appels? Druiven? Maak een lijst met je favoriete fruit en groenten. Voeg daar granen, kruiden, vlees en vis aan toe waar je naar uitkijkt om te eten. Volg niet de traditionele menu's maar pas ze aan aan jouw smaak en levensstijl. Let op nieuwe of innovatieve producten die minder vet, suiker of zout bevatten.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Geef er je eigen draai aan!

Probeer eens te experimenteren met je favoriete gerechten. Kies bij het avondeten bijvoorbeeld vlees of vis dat je het lekkerst vindt, maar maak er je eigen saus bij zodat je controle hebt over de hoeveelheid vet of toevoegingen. Soms kunnen kleine veranderingen je helpen het beste uit eten te halen en je tegelijkertijd aan een gezondere levensstijl helpen.

Hetzelfde geldt voor bewegen. Je lichaam moet bewegen, maar jij kiest de activiteit. Als de sportschool bijvoobeeld niets voor jou is, neem dan een dansles of ga de hond uitlaten. Of neem eens iets vaker de trap in plaats van de lift. Zelfs als het maar een paar verdiepingen zijn, kan het deel uitmaken van je trainingsprogramma. Denk na over welke activiteiten je leuk vindt of die je makkelijk kunt introduceren in je dagelijks leven - en doe het meteen, pas op voor uitstelgedrag.

Je sociale leven en emotionele welzijn, zijn minstens zo belangrijk als je voeding en sport. Je zou het aangename zelfs met het nuttige kunnen combineren - veel mensen vinden het veel fijner om met iemand anders te gaan lopen of hardlopen dan alleen. Maak tijd om met je familie of vrienden te ontspannen door bijvoorbeeld een spelletje te spelen, een film te kijken of gewoon te kletsen. Iets wat in je dagelijkse routine past. Op die manier zorg je ook voor je emotionele gezondheid!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279