Hoera!

hooray

Je bestelling is geplaatst. We hebben je een e-mail gestuurd.

Dichtbij

Mijn mandje

Uw monsters

Kies een monster om te bestellen

cashback

Bekijk de beschikbare aanbiedingen op maat voor u!

Selecteer uw verzendadres

3 ‘groene’ smoothies om lekker gezond te blijven

3 ‘groene’ smoothies om lekker gezond te blijven

0
Een ijzersterk immuunsysteem en een energieboost met deze 3 recepten voor smoothies die uitstekend zijn voor je gezondheid!

De koudste maanden van het jaar kunnen je echt helemaal uitputten. De dagen zijn kort, het is slecht weer, je slaapt minder goed, je bent vermoeider en dus ook meer vatbaar voor infecties. Om nog maar te zwijgen over een constante verkoudheid! Om de winter in form door te komenmoet je absoluut deze drie ‘groene’ smoothies proberen: superlekker en boordevol vitamines!

Gezonde paarse smoothie: wortel, rode biet en gember

Wortelen zijn een uitstekend bron van betacaroteen (vitamine A). Rode biet bevat veel antioxidanten en is een zeer geschikt voedingsmiddel als je last hebt van vochtophoping (oedeem). Doe er ook wat chiazaad bij: dat bevat veel proteïne en omega-3 bevat en voegt een knapperige textuur toe. Deze paarse smoothie met rode biet zal je lekker verrassen!

Ingrediënten voor de gezonde smoothie met wortel, rode biet en gember voor één persoon:

 1. 1 grote rode biet, of twee kleinere bietjes, geschild en in kwartjes gesneden
 2. 2 dikke wortels, geschild en in stukken gesneden
 3. 1 stukje verse gember, geschild (ongeveer 2 cm)
 4. 120 ml water of appelsap zonder toegevoegde suiker
 5. 1 eetlepel chiazaad

Doe alle ingrediënten met de helft van de vloeistof in de mixer. Begin te mixen, terwijl je de rest van de vloeistof geleidelijk toevoegt. Deze op natuurlijke wijze gezoete smoothie is een streling van de tong en kun je makkelijk in je weekendritueel passen als ontgiftend sapje voor een gezond gevoel!

Gezonde ‘echt groene’ smoothie: boerenkool, citroen en appel

Boerenkool is een onmiskenbare topper als ‘krachtvoer’, maar de smaak kan een beetje wrang zijn. Met wat citroen wordt de smaak van bladgroen een beetje getemperd, terwijl appel een natuurlijke zoete smaak toevoegt.

Ingrediënten voor de groene smoothie met boerenkool, citroen en appel voor één persoon:

 1. 6 blaadjes Romeinse sla, grof in stukken gesneden
 2. 6 takken boerenkool, waarvan je de stengel hebt verwijderd, grof in stukken gesneden
 3. 1 of 2 appel, geschild en klokhuis verwijderd, grof in stukken gesneden
 4. Het sap van een citroen
 5. 1 stukje verse gember, geschild (ongeveer 2 cm)
 6. 250 ml water

Doe alle ingrediënten met de helft van de vloeistof in de mixer. Begin te mixen. Zodra het mengsel een pureeachtige textuur heeft, voeg je er de rest van de vloeistof geleidelijk aan toe tot je de gewenste consistentie krijgt.

Gezonde paarse smoothie met aardbei en bosbessen: 100% gezond, 200% lekker!

Ook bosbessen kunnen worden bestempeld als supergezond, omdat ze veel voedingsvezels en vitamine C bevatten! Ze bevatten antioxiderende nutriënten die ouderdomsziekten en -verschijnselen kunnen voorkomen. Als je ze combineert met aardbeien krijg je een overheerlijk drankje dat je gezondheid doeltreffend beschermt.

Ingrediënten voor de gezonde smoothie met rode vruchten, voor één persoon:

 1. 100 g bosbessen
 2. 60 g aardbeien
 3. 240 ml melk (of een plantaardige melk)

Doe alle vruchten in de mixer met de helft van de melk. Zet de mixer aan en zodra je een homogene puree hebt, voeg je de rest van de vloeistof geleidelijk toe. Zet de mixer uit zodra je de gewenste consistentie hebt. Voeg aan deze gezonde smoothie eventueel een eetlepel proteïnen toe (plantaardige proteïnen zijn een goede optie!). Bosbessen geven een sterke kleur af, maar als er sporen op het aanrecht overblijven, hoef je maar wat Mr. Proper Spray te gebruiken en alles is weer vlekkeloos schoon!

En jij, wat zijn jouw ‘gezonde’ recepten?

0

Je reactie toevoegen

Beheer Cookies