Zo ga je eenzaamheid te lijf

Zo ga je eenzaamheid te lijf

We hebben allemaal wel eens momenten dat we ons erg eenzaam en alleen voelen. Gelukkig is daar iets aan te doen. Maar je zult wel zélf stappen moeten ondernemen om iets aan je eenzaamheid te doen.


Eenzaamheid aanpakken TIP 1: Zet het op papier
Door je gevoelens van eenzaamheid neer te pennen, krijg je een beter beeld van wat je precies mist in je leven. Verlang je naar een relatie, of wil je meer sociale contacten? Schrijf op wat je wilt en hoe je dit wilt bereiken. Wat voor een soort mensen wil je graag leren kennen? Wat vind je leuk om te doen? Deze informatie kan je helpen om concrete stappen tegen eenzaamheid te ondernemen.

Eenzaamheid aanpakken TIP 2: Vul je agenda
Zorg dat je minder tijd hebt om je eenzaam te voelen. Volg een cursus, sluit je aan bij een sportclub of bij een culturele vereniging. Door nieuwe dingen te doen en jezelf te ontwikkelen, krijg je meer zelfvertrouwen en zo kom je vanzelf in een positieve gedachtegang terecht en trek je nieuwe en positieve contacten aan.

Eenzaamheid aanpakken TIP 3: Volg je intuïtie
Bestrijd je eenzaamheid niet met een zoektocht naar de perfecte vriend(in) maar zoek toenadering tot personen die je een goed gevoel geven. Luister aandachtig naar de mensen met wie je in contact komt zodat ze het fijn vinden om met jou te praten. Zo blijven ze graag in je leven. Deel ook eerlijk jouw gevoelens en gedachten met de mensen die je vertrouwt; echte vriendschap is geven en nemen. Stel jezelf niet volledig in het teken van anderen; mensen voelen het als je jezelf tekort doet.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Eenzaamheid aanpakken TIP 4: Werk aan je assertiviteit
Als je je eenzaam voelt is een assertiviteitscursus misschien iets voor jou. Tijdens zo’n cursus krijg je een training in sociale vaardigheden zoals een gesprek beginnen en voor je mening uitkomen.

Eenzaamheid aanpakken TIP 5: Stel paal en perk aan gepieker
Word je ’s nachts vaak overvallen door gevoelens van eenzaamheid, probeer dan eens om overdag een vast piekermoment in te lassen. Wanneer je buiten dit moment toch weer gaat doemdenken, wees dan je streng voor jezelf en neem je voor om pas later te piekeren. Schrijf ook de dingen waar je over piekert op: vaak wordt het antwoord vanzelf duidelijk zodra je vorm aan die gedachten geeft door ze op te schrijven. Het helpt je deze piekermomenten ook beter los te laten.

Eenzaamheid aanpakken TIP 6: Doe vrijwilligerswerk
Voel je je vooral eenzaam tijdens de kerstdagen? Heel wat sociale organisaties zijn in deze periode op zoek naar vrijwilligers die bijvoorbeeld een handje toe kunnen steken tijdens kerstfeestjes. Maar ook de rest van het jaar is er veel nood aan vrijwilligers door allerlei leuke organisaties. Zoek dus een organisatie die aansluit bij de dingen die jij belangrijk vindt en graag doet. Info vind je op www.vrijwilligerswerk.nl.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Damaya63

Damaya63

gemeld

Ze klinken zo makkelijk de tips die jullie geven, maar in de praktijk werkt het toch anders. Ik zit dan vanwege een scheiding ook nog in de wsnp, dus geld heb ik niet, ben vlledig afgekeurd dus voor vrijwilligerswerk hoeven ze je ook niet. Het leven wordt je bijna onmogelijk gemaakt door alle regeltjes ed. Conclusie, ik ben en blijf alleen want zou niet meer weten hoe dat te veranderen, en dat heeft me 3 jaar gekost om tot die conclusie te komen.

  • melden

Carola1973

gemeld

Eenzaamheid, ik vond het een drama om mezelf weer "op de rit" te krijgen toen ik ziek thuis kwam te zitten en volledig werd afgekeurd. Mijn oplossing/redder in nood is mijn hond geworden! Ik MOET elke dag een aantal keer met hem naar buiten, weer of geen weer, op de een of andere mysterieuze wijze spreken mensen met honden elkaar gewoon spontaan aan, maar ook in huis heb je een maatje om tegen aan te kletsen! Echt mij heeft het enorm geholpen, maar ik ben dan ook fulltime thuis!

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279