Wat is er gebeurd met de weekenden?

Wat is er gebeurd met de weekenden?

Als je jouw zaterdagen en zondagen besteedt aan klusjes in huis, is het tijd om je weekend terug te claimen.


Het leven gaat razendsnel voorbij, we rennen van de ene naar de andere afspraak, werken, hebben een gezin en een thuis, maar op een gegeven moment kom je tijd te kort. Maandag tot en met vrijdag zijn hectische dagen, dus in het weekend willen we relaxen. Maar dan was je nog even vergeten dat je boodschappen moet doen, onkruid moet wieden, de kinderen naar al hun afspraken moet brengen en al die andere dingen! Hoe zorgen we ervoor dat je je eerste werkdag van de week niet nog meer uitgeput bent dan toen je werkweek eindigde?

Balans
Het is belangrijk dat je voor jezelf zorgt op elk niveau - lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel – dus bekijk jouw normale week en bekijk of je op al die gebieden voor jezelf zorgt. Als maandag tot en met vrijdag uitputtend zijn, heb je in het weekend behoefte aan het opdoen van energie. Brainstorm over dingen die je leuk vind om te doen en plan op  zijn minst één van die dingen in het weekend.
Dat hoeft geen groot ‘ding’ te zijn, het gaat erom dat je je ritme aanpast. Probeer in het weekend op totaal andere dingen te focussen dan doordeweeks, zelfs als je maar een uurtje de tijd hebt. Je zult meer productief zijn als je een mentale ‘time-out’ neemt.

Versimpel je leven
Het is misschien heel gek, maar als je je agenda leeggooit van verplichtingen, zal je leven juist rijker worden. Dat komt doordat je tijd neemt om voor jezelf te zorgen en je  afvraagt: ‘Wat wil ik met mijn leven?’. Zo ga je meer in het nu leven (de periode waar je ook echt iets aan kunt doen), in plaats van alleen maar te kijken naar de toekomst.

Als je veel stress hebt en druk bent, gebruik je jouw reserves, waardoor je meer vatbaar wordt voor ziektes. Je kijkt dan niet naar het heden en geniet er niet van. Om tijd te maken voor die dingen die je leuk vindt om te doen, zul je andere dingen moeten laten schieten. Probeer eens ‘nee’ te zeggen wanneer mensen je om een gunst vragen of als een verzoek heel veel tijd in beslag gaan nemen.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Je kunt misschien ook wel schrappen in taken die je nu hebt; bijvoorbeeld het deelnemen aan een bestuur, waar je geen voldoening meer uit haalt. Bekijk ook eens het financiele plaatje; misschien kan je daarin nog keuzes maken, waardoor je minder van jezelf, je gezondheid en je relaties vraagt.

TGIF
We zeggen het allemaal weleens, maar sta eens stil bij de gedachte dat je misschien alleen maar de 8 dagen in een maand dat het weekend is echt geniet van je leven. Niet alleen wens je zo je leven weg, maar je zet ook onnodige druk op je weekenden om je werkdagen goed te maken.

Hoe geniet jij optimaal van het leven? Laat het ons hieronder weten.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Louella

Louella

gemeld

Meestal ga ik in het weekend naar het strand lekker wandelen met de hond. Vooral in de winter lekker. Gewoon uitwaaien.

  • melden
Knupster

Knupster

gemeld

Goed artikel. Ik werk in de zorg en werk onregelmatige diensten,dus ook in de avonden en in de weekenden. Ik vind het erg belangrijk om een paar keer in de week echt tijd vrij te maken voor leuke dingen. Tijd voor mijzelf,voor vrienden en familie. Op een vrije zondag lekker het bos in,even niks aan mijn hoofd,of gewoon lekker op de bank met een goed boek...heerlijk

  • melden
dieneke

dieneke

gemeld

heel goed artikel want het klopt als een bus. iedereen heeft het tegenwoordig zo druk druk druk dat de echte belangrijke dingn in het leven worden vergeten

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Swiffer Vloerreiniger: favoriet van Ambassadeur.

Swiffer Vloerreiniger: favoriet van Ambassadeur.

"

Echt enthousiast over Swiffer! De Vloerreiniger is een uitkomst! Ideaal voor onder bed, de bank en de trap! Dat is een plek waar elke dag weer haar, vuil en stof ligt en ik altijd zat te klungelen met de kruimelzuiger. Vloerreiniger is mijn favoriet!

"

Door Ambassadeur
Melanie2015