Verbeter je immuunsysteem

Verbeter je immuunsysteem

Er zijn meer dan 200 verschillende virussen die verkoudheid veroorzaken. Het goede nieuws is dat je deze zelf kan aanpakken.


Beweging
Je hebt er alles aan gedaan, maar toch ben je ziek geworden. Wanneer je regelmatig sport, zal het verleidelijk zijn om dit te blijven doen, maar dat is niet zo’n goed idee. Wanneer je ziek bent, heb je rust nodig, helemaal wanneer je koorts hebt. Van 3 dagen rust zal je conditie niet minder worden. Sommige gezondheid deskundigen geloven dat het waarschijnlijk best goed is om een gemiddelde inspanning te doen als je verkouden bent. Maar je kent je eigen lichaam zelf het beste, luister er naar en doe wat het beste aanvoelt.

Voeding
Waarschijnlijk is eten het laatste waar je aan denkt, maar met een mager en vezelrijk dieet kan je sneller herstellen. Baseer je dieet op fruit, groenten en bruine rijst met een kleine vis, kip of peulvruchten. Drink genoeg warme dranken, zoals kippensoep, om je te voeden. Warme kruidenthee is ook een goede keuze. Of pers een een citroen in heet water met een beetje honing. Eet vooral lichte maaltijden zodat je je spijsvertering niet overbelast.

Mineralen
Naast antioxidanten, moet je er voor zorgen dat je genoeg zink binnenkrijgt. Dit zorgt voor de productie en activering van de T-cellen die nodig zijn in de strijd tegen infecties. Levensmiddelen zoals rood vlees, gevogelte, bonen, noten en volkoren granen zijn rijk aan zink.

Kruidenmiddelen die je kunt proberen;

  • Drink vlierbessenthee om symptomen van verkoudheid te verlichten.
  • Gorgel met koude saliethee om je keelpijn te verzachten.
  • Drink gember in verse, thee- of capsule vorm om pijn en benauwdheid te verlichten.
  • Doe een paar druppels etherische oliën (eucalyptus, dennen, kruidnagel en/of tea tree olie) in een kom met heet, maar niet kokend, water. Dit is prima om te stomen. Adem door je neus om vrij te kunnen blijven ademen.
Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Ps. gebruik geen kruidnagelolie wanneer je zwanger bent.

Warm winter voetbad
Een mosterd voetbad, 2 theelepels mosterdpoeder opgelost in een liter heet water, zou bloed naar je voeten doen stromen en daarmee helpt het tegen een vol hoofd en longen.

Koorts verminderen
Was lichaam met een spons of washand met lauw water waaraan een paar druppels lavendel, kamille of eucalyptus essentiële olie zijn toegevoegd. Was steeds gedeeltes van het lichaam die je weer bedekt zodat je het niet koud krijgt.

Help het immuunsysteem van je gezin te versterken met deze voedingsmiddelen;

  • Rode paprika heeft bijna 2 keer zo veel immuunsysteem versterkende vitamine C als een sinaasappel. Dagelijkse extra vitamine C kan de duur van een verkoudheid verminderen.
  • Zoete aardappel bevat bèta caroteen, een provitamine dat de zoete aardappel zijn oranje kleur geeft. Bèta caroteen wordt in het lichaam omgezet naar vitamine A. Onderzoek geeft aan dat vitamine A bijzonder nuttig kan zijn bij de behandeling van infecties aan de luchtwegen.
  • Knoflook bevat zwavel bestandsdelen waarvan is aangetoond dat ze virussen helpen te verslaan. Verse knoflook heeft een betere werking dan bewerkte, dus voeg pas een geperst teentje knoflook toe als het eten bereid is.
  • Gember bevat gengerol, dat de bloedsomloop, het immuunsysteem en de spijsvertering verbetert. Een lekkere en gezonde gemberthee maak je door ca. 2,5 cm verse gember fijn te snijden en deze in een beker met kokend water te laten trekken (ca. 15 min) en voeg een beetje citroensap, wat gesneden lente-ui toe. Hierna lekker genieten.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven