Tips bij vermoeidheid of stress

Tips bij vermoeidheid of stress

Slaap je slecht, voel je je uitgeput of heb je stress? Dan is het juist belangrijk om goed voor je zelf te zorgen. Lekker in het Leven vertelt je hoe!


Zorg goed voor jezelf
Heb je last van de blues? Een vermoeidheid die maar niet over lijkt te gaan?  Heb je last van stress op het werk of thuis?  Je kunt fysiek gespannen of moe zijn, maar ook mentaal uitgeput zijn. Vermoeidheid is funest voor de gezondheid dus goed voor jezelf zorgen is op zulke momenten erg belangrijk. En dit kun je op 2 manieren doen: lichamelijk en geestelijk.

Lichamelijk: praktische tips voor elke dag

  • Eet veel groenten en fruit, vermijd suikers en junk food. Juist als je moe bent of de blues hebt heb je de neiging om te kiezen voor ‘slecht eten’. Niet doen! De snelle ‘suiker ‘kick’ en daaropvolgende ‘dip’ doen helemaal niets voor je vermoeidheid en zorgen zelfs voor meer stress in je lichaam.
  • Voed je huid met crèmes, lotions en body butter. Een verzorgde huid is beter bestand tegen invloeden van buitenaf, maar ook tegen de lichamelijke invloeden van stress en vermoeidheid.
  • Drink 1,5 a 2 liter water per dag. Hierdoor blijf je gehydrateerd en voel je je energieker.
  • Beweeg! Sporten geeft je juist energie en je wordt er vrolijk van. Weg met die winterblues!
Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Geestelijk: verwen jezelf met...

  • Een warm bad of uitgebreide douche.
  • Natuurschoon. Een wandeling in de natuur ontspant, jaagt die blues uit je hoofd en verbetert je bloedsomloop.  Zo pak je de vermoeidheid  op een gezonde en stressvrije manier aan!
  • Meer me-time: neem elke dag een paar minuten voor jezelf, liefst op een vast moment. Spreek met je gezin af dat ze je niet storen. Zo kan je een hoop ‘mama, waar bèèèn je’ stress alvast vermijden.
  • Een portie mildheid. Wees mild voor jezelf, je bent goed zoals je bent en je doet je best. Meer kun je niet doen.
  • Werk aan je assertiviteit: spreek je wensen uit of zeg eens wat vaker ‘nee’. Voor jezelf opkomen lucht op en kan een hoop spanning wegnemen en vermoeidheid voorkomen.

Wil jij lekker slapen en uitgerust ontwaken? Verwen jezelf elke dag met dat heerlijke gevoel van frisgewassen lakens. Tip: was je beddengoed met Lenor. Zo blijft je dekbed extra lang fris ruiken. Pure ontspanning!Lees ook:
Ontstressen en relaxen: van lachtherapie tot beautybehandeling
Een opgeruimd en fris hoofd.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

stacy

stacy

gemeld

ik eet bar slecht geen eetlust maar dwing mezelf heb 3 hypos gehad eet wel veel appels/peren en groente maar vd rest niet echt veel ook geen zin in heb last v winterdepressies en is soms vermoeiend maar ben en blijf positief en ben een slechte slaper heb insomnia maar ga laat bed en meestal om 5 eruit na tig maal wakker te zijn geworden loop veel fiets ook veel en drink minstens 4 a5 liter water

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279