Stressvrij in 2 minuten: volg het Lekker in het Leven programma!

Stressvrij in 2 minuten: volg het Lekker in het Leven programma!

Iedereen neemt zich altijd voor om minder te stressen en meer tijd vrij te maken voor partner, kinderen, vrienden en familie. Maar hoe begin je eraan? Wij helpen je graag op weg.


Natuurlijk bestaat er geen wondermiddel tegen stress. Wat we je wél kunnen aanbevelen, is twee minuten de tijd nemen om dit artikel te lezen. Dan geven we je enkele handige tips die je helpen om beter om te gaan met stress én die je overal kunt toepassen.

Op je duim blazen, bijvoorbeeld. Toegegeven, het klinkt een beetje kinderachtig en het ziet er ook zo uit, maar het wérkt wel! Stop je duim in je mond en blaas 5 à 10 seconden je wangen bol. Door de verhoogde druk in je borst verlaag je je bloedcirculatie, en dus ook je hartritme.

stressvrijHeb je veel te doen? Maak dan ‘ To Do lijstjes’ . Zo maak je je geest vrij en hoef je je geen zorgen te maken dat je iets zal vergeten. Plus: elke keer dat je iets van je lijstje kan schrappen geeft een goed gevoel!

De beste remedie tegen stress is een vakantie. Maar ook als je er niet meteen even tussenuit kunt, kan je wel voor de geur van vakantie zorgen. Gebruik de zeepjes van je laatste hotelverblijf, smeer je in met zonnecrème... Geuren zijn sterk verbonden met emoties, dus je zal je al snel in vakantiestemming voelen en andere dingen vergeten.

stressvrijLach! Bookmark je favoriete YouTube-filmpje, stop een grappige foto of cartoon in je handtas… Kijk er af en toe eens naar en in enkele seconden voel je de stress wegvloeien.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Of geef jezelf een voetmassage. Zorg dat je een golf- of tennisbal in de buurt hebt. Ben je gestressd? Leg de bal op de grond, doe je schoen uit en rol de bal onder je voetzool.

Ontspan jezelf van top tot teen: concentreer je telkens op één deel van je lichaam (tenen, voet, benen, rug, nek, armen, gezicht…) en relax. Je voelt de spanningen verminderen en het helpt je ook als je niet in slaap kunt komen.

StressvrijZoete geuren

werken ook. In natuurwinkels vind je aromatherapeutische oliën en geurverspreiders die je thuis, op het werk en in de auto kunt gebruiken.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven