Luister naar je hart

Luister naar je hart

We spreken de conventie tegen dat we met ons hoofd en niet met ons hart moeten denken.


Tegenstrijdig met wat er altijd werd gedacht, hebben neurowetenschappers ontdekt dat 65% van het hart bestaat uit zenuwen in plaats van spiercellen. Met andere woorden, je hart is een denkend orgaan. Koning Solomon moet dit al lang geleden hebben geweten toen hij zei “Zoals een man in zijn hart denkt is hij”. Merk op dat hij zegt in zijn “hart” en niet in zijn hoofd. Letterlijk betekent dit dat je hart gedachten heeft. Het is een zintuig en deel van je emotionele respons systeem zodat je gevoelens kunt uitdrukken. 

Er zit magie in je hart
Luister naar je hart. Het hoofd kent de feiten misschien, maar het hart kent de waarheid. We worden niet bevrijd door de feiten maar door de waarheid. Overwin je hoofd en geef toe aan je hart.  Wanneer hoofd en hart in harmonie zijn zal je empatisch in het leven staan. We leven in stressvolle en verwarrende tijden. En om te gedijen in deze snel veranderende  wereld, moeten we emotioneel hard zijn.

Ons hart geeft ons vier uitgesproken manieren om te reageren:

Emotionele flexibiliteit: de capaciteit om open te blijven en niet in de verdediging te springen in uiterst stresserende, competitieve situaties. Hierdoor kan je allerlei positieve emoties aanhalen, zoals bijvoorbeeld humor. Het geeft emotionele balans, waardoor je creativiteit en capaciteit om problemen op te lossen bewaard blijven. 

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Emotionele ontvankelijkheid: de capaciteit om volledig in het hier en nu te leven. Hierdoor kan je op de meest positieve en constructieve wijze jezelf zijn. Je kan volledig in het moment zijn.  

Emotionele kracht: de capaciteit om veel en erg positieve emotionele kracht op te roepen onder de meest stressvolle omstandigheden. Hierdoor ben je het meest gepassioneerd tijdens stormige tijden en kan je intensieve druk weerstaan. 

Emotionele veerkracht: de capaciteit om emotioneel terug te veren.  Hierdoor weet je dat je een emotionele klap aankan, dat je problemen er niet zijn om je dromen kapot te maken, maar om je dromen te testen. 

Waar een wil is, is een weg. Heb lief vanuit je hart. Leef vanuit je hart. Leid vanuit je hart. Luister naar je hart en geniet in overvloed van het leven. 

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

dsminneboo

dsminneboo

gemeld

Mooi geschreven

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven