Leuke en stressvrije feestdagen!

Leuke en stressvrije feestdagen!

Raak jij ook zo gestrest van het geregel rondom de feestdagen? Maak een overzichtelijke planning, verdeel de taken, maak het jezelf makkelijk en zorg ervoor dat de kinderen het leuk hebben. Zo geniet je veel meer van de feestdagen!


Wie, wat , waar en wanneer
Om te beginnen, overleg ruim van te voren met wie, hoe, waar en wanneer er Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw gevierd wordt. Dit voorkomt een hoop discussie en onnodige stress. Vier je het bij familie en vind je het vervelend om in het donker (en door de sneeuw) te rijden? Dan is het misschien een goed idee om een uitgebreide kerstlunch in plaats van een diner te doen. Dan kun je voor het donker weer naar huis en kunnen de kinderen lekker in hun eigen bed slapen. Tip: maak voor de maand december een speciaal feestdagenbord of poster met to do’s en taken. Hang het in huis op een centrale plaats op, zodat jouw hele gezin het kan zien: zo hoef jij niet alles te onthouden (en te doen)!

Sinterklaas
Een feest vol cadeaus, gedichten, surprises en snoepgoed. Een paar tips om Sinterklaas soepel te laten verlopen:

 • Check met school, sportclubjes en de (naschoolse) opvang wanneer je kinderen hun schoen mogen zetten. Schrijf op het overzicht op welke dag je kids dus een ‘oude schoen moeten meenemen
 • Koop cadeautjes zoveel mogelijk online, dat scheelt een hoop tijd en gesleep.
 • Koop in een keer een voorraadje ‘schoencadeautjes’ en winterpenen.
 • Trek lootjes via de site lootjestrekken.nl. Hier kun je ook verlanglijstjes invullen!
 • Gedichtenstress? Schrijf eerst wat steekwoorden op aan de hand van vragen over het afgelopen jaar: wat gedaan, bereikt, welke sport, nieuwe liefde, hobby of vakantie? Tip: Gebruik een rijmwoordenboek
 • Inspiratie voor surprises nodig? Gebruik verpakkingen eens anders: vul een (schone) stofzuigerzak met cadeautjes, snoep en confetti. Plak dicht en stop in de stofzuiger. Verwijs in het gedicht naar de ‘schuilplaats’ van het cadeau. Wel opletten dat de stofzuiger niet gebruikt wordt!
 • Maak een brood & boterhammenbuffet: lekker beleg, soep en een salade doen het altijd goed!
 • Vier niet het hele weekend Sinterklaas: het is voor kleine kinderen (onder de 5) sowieso al een heel spannende periode. Ze worden al wekenlang bedolven met Sintverhalen, dat is pas stressvol!
Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Kerststress
Als jij de gastvrouw bent heb je het extra druk: het menu bedenken, boodschappen doen, tafeldekken, koken, opruimen en misschien ook nog wel kerstcadeautjes kopen. Als je er alleen al aan denkt springen de vlekken al in je nek. Tenzij je het type bent dat dit juist heerlijk vindt of een partner hebt die dol op koken is! Een paar tips om jouw leven rond kerst wat makkelijker te maken:

 • Verdeel de gangen, zodat je niet alles zelf hoeft (in te kopen en) te maken.
 • Bestel bij de slager een kant en klare (gevulde) kalkoen of ander gerecht, dat je alleen nog maar in de oven hoeft op te warmen.
 • Maak een week van tevoren sauzen en hapjes en vries deze in. Dit scheelt een hoop tijd op de dag zelf.
 • Doe niet zo moeilijk. Maak een winters ovengerecht, zo hoef jij niet urenlang achter het fornuis te staan. Denk aan een klassiek runderstoofpotje of een luxe lasagne met ricotta, Parmaham en cherrytomaatjes.
 • Laat iedereen zelf z’n toetje maken: zet alleen de ingrediënten op tafel: cake, chocolaatjes, slagroom, vruchtensaus, blauwe bessen, roomijs, knettersnoepjes en sterretjes voor een feestelijke effect.
 • Maak het oude brood op, maak wentelteefjes met appeltaartyoghurt!

De kids vermaken
Als er buiten sneeuw ligt dan is er sowieso een heleboel sneeuwpret voor het hele gezin. Tijdnood? Laat de rest van het gezin een wedstrijdje ‘wie kan het snelst de stoep vegen’ doen. Zo heb jij lekker een sneeuwvrije stoep én kun je rustig de tafel dekken. Zijn jullie net klaar met koekjes bakken? Dan kan jouw peuter deze vormpjes ook prima als verfstempels gebruiken. Tip: vul een bakplaat of braadslee met oude kranten en leg hier het lege te bestempelen vel papier op. Dat scheelt jou straks een hoop vlekken! Vervelen de oudere kids (en vaders) zich een beetje, dan is een Twisterkleed een uitkomst. Een kleed waar ze normaal gesproken lekker op zitten en spelen verandert spontaan in entertainment voor jong en oud. Houd de videocamera bij de hand om hilarische poses en momenten te filmen!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279