Kamille, hoe kon je ooit zonder?

Kamille, hoe kon je ooit zonder?

Kamille heeft heel veel heilzame eigenschappen. De Egyptenaren wisten dat al maar wij lijken het een beetje te zijn vergeten. Lekker in het Leven gelukkig niet.


Kamille, hoe kon je ooit zonder?

De oude Egyptenaren droegen kamille op aan de zon en vereerden dit kruid om zijn geneeskrachtige kwaliteiten. Griekse artsen schreven kamille toen voor bij koorts en vrouwenziekten. Maar ook vandaag is kamille nog altijd populair en nuttig. Want kamille werkt rustgevend, kalmerend, krampwerend, ontstekingsremmend, anti-allergisch en verzachtend. Het wordt van oudsher gebruikt om vrouwenklachten te bestrijden, vandaar ook de Latijnse naam ‘Matricaria’ (van matrix, baarmoeder). Het kruid kan inwendig én uitwendig gebruikt worden. Een overzichtje.

Voor je inwendige mens

  • Kamillethee helpt bij slapeloosheid, nachtmerries, irritatie en kiespijn. Het drankje is ook veilig voor kleine kinderen.
  • Kamillethee is een licht kalmerend middel dat spanningshoofdpijn, psychosomatische pijnen, menstruatiepijn en andere krampen verlicht.
  • Thee van kamille en rozemarijn werkt goed tegen hoofdpijn.
  • De thee van kamillebloemen of etherische olie werkt tegen ontstekingen.
Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid
Uitwendig
  • Kompressen met olie-extract of crème werken goed bij huidirritaties en eczeem.
  • Kamilleazijn helpt bij geïrriteerde geslachtsdelen of een gevoelige huid.
  • Als je kamilledamp inhaleert, verlicht dat je hooikoorts.
  • Kompressen met kamillethee verzachten vermoeide ogen en allergieën.
Cosmetisch
  • Kamillethee heeft ook een blekende werking. Als je kamille als haarspoelmiddel gebruikt, wordt donkerblond haar iets lichter en krijgt blond haar een gouden glans.
  • Kamille wordt in de cosmetica ook gebruikt om de ontstekingremmende, kalmerende en verzachtende werking. Daarom vind het als ingrediënt vaak terug in crèmes voor een (over)gevoelige huid.

 

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279