“Ik voel me goed, ik voel me goed!”

“Ik voel me goed, ik voel me goed!”

Veel vrouwen zitten niet goed in hun vel omdat ze een verkeerd beeld van zichzelf hebben. Tips om je mooier en zelfverzekerder te voelen.


“Ik voel me goed, ik voel me goed!”

Veel vrouwen voelen zich niet goed vanwege een verkeerd zelfbeeld. Ze vinden zich te dik of lelijk…terwijl dat helemaal niet zo is. Maar om het met een cliché te zeggen: mooi of lelijk, je goed of niet goed voelen: het zit tussen je oren en daar kan dus aan gewerkt worden. Tips om je mooier en zelfverzekerder te voelen.

Bekijk jezelf vanuit een ander perspectief
Uit onderzoek blijkt dat vrouwen de omvang van hun wangen, taille, heupen en dijen overschatten met gemiddeld 25%. Dat komt omdat je van bovenaf naar je lichaam kijkt. Je armen lijken daardoor sprieten en je buik een tonnetje. Dus besef dat je dunner bent dan het voor jou lijkt, dat bespaart je heel wat negatieve gevoelens.

Daag jezelf uit
Als je ontevreden bent over je uiterlijk, ga je daar vaak andere gedachten aan koppelen. Je denkt bijvoorbeeld: ‘Alleen als ik er goed uitzie, kan ik succesvol zijn’, of: ‘Alleen slanke mensen krijgen een partner.’ Maar zet nu alle voor- en tegenargumenten eens op een rij. Je zal zien dat er net zo veel argumenten tégen zijn. Zo vallen veel mannen juist op mollige vrouwen en worden vrouwen die op Barbie lijken juist minder snel aangenomen voor een leidinggevende functie.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Wees lief
Veel vrouwen denken dat ze door hun uiterlijk een partner aan de haak zullen slaan. Maar uit onderzoek blijkt iets heel anders. Mannen en vrouwen over de hele wereld vinden het juist belangrijk dat een partner aardig en lief is, niet dat hij of zij er spetterend uitziet. Sta dus wat vaker stil bij je manier van omgaan met mensen.

Ga sporten voor de sport
Ga niet alleen maar sporten om af te vallen. Doe het ook om je gezond en energiek te voelen. Let tijdens het sporten bewust op wat je lichaam allemaal kan: zwemmen, klimmen, fietsen... Je focus verschuift dan van slank naar gezond. Je zult je gaan beseffen dat je lichaam niet alleen een uiterlijk is, maar ook een heel nuttig instrument.

Vergelijk jezelf positief
Als je jezelf onaantrekkelijk en minderwaardig voelt wanneer je naar fotomodellen of filmsterren kijkt, dan pak je het verkeerd aan. Het kan ook anders. Zo’n 20% van de vrouwen ervaart positieve gevoelens als ze naar fotomodellen kijken. De truc? Zie niet de verschillen, maar de overeenkomsten. Denk niet: ‘ze is veel dunner dan ik’, maar: ‘ik heb ook zulk haar.’

Herdefinieer schoonheid
Veel mensen associëren schoonheid meteen met jonge, ranke fotomodellen. Doe jij dat ook? Bedenk dan eens voorbeelden of zoek foto’s op in tijdschriften van bekende mensen die je bewondert maar die er niet ideaal uitzien. Je zult zien dat uitstraling, goedlachsheid of spontaniteit deze mensen mooi maken. En dat ook ‘dik’ of ‘oud’ heel mooi kan zijn!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279