Houd dat vakantiegevoel vast

Houd dat vakantiegevoel vast

Met deze tips voorkom je een paar weken na de vakantie dat jij en je gezin in een dip raken. Lekker in het Leven geeft je tips.


Wat is het vakantiegevoel?

Vakantiegevoel is even niks moeten, zon, uitslapen, weg uit de dagelijkse routine. Vergeet de verplichtingen, werk, gymtasjes, broodblikken, wasmanden, opruimen en die ellenlange to-do lijsten. Met deze tips hou jij het vakantiegevoel een stuk langer vast:

1. Kook vakantiegerechten

Haal een beetje vakantie in huis door gerechten te maken uit jullie vakantieland: BBQ met Turks brood, Griekse salade of gevulde tomaten of Italiaanse groenten. En een avondje barbecueën met de kids is natuurlijk ook op-en-top vakantie. Tip: organiseer thuis een mini-wijnproeverij met hapjes en kaas uit jullie vakantieland. Nodig een paar vrienden of buren uit en deel jullie vakantieverhalen. Dat belooft een gezellige avond te worden!

2. Vakantie magazines

Duik even in een tijdschrift en je hebt zo dat vakantiegevoel weer te pakken. En France, Joie de Vivre, Leven in Frankrijk, Italië Magazine, De Smaak van Italië of Griekenland magazine. Tip: leen deze bladen bij de bibliotheek, dan hoef je ze niet te kopen. Je kunt je natuurlijk ook laten inspireren door een buitenlands Woonmagazines (of meegebrachte souvenirs). Wat dacht je van dit Ibiza dekbed of deze trendy Marokkaanse woonaccessoires? Ook superleuk voor de kamer van jouw hippe tienerdochter!

3. Maak een vakantiefotoboek

De eerste weken na je vakantie weet je nog precies wanneer die leuke foto genomen was en welk verhaal erbij hoort. Maak samen met de kids een fotoboek, met of zonder tekst. Voor je het weet hebben jullie een hele stapel fotoboeken van jullie gezamenlijke vakanties. Elke keer dat jullie erin kijken, hebben jullie meteen dat vakantiegevoel weer te pakken. Tip: lijst ook een paar mooie foto's in en zet door heel het huis, dus ook in de kinderkamers, badkamer en de wc. Zo ziet het hele gezin elke dag die fijne vakantiemomenten.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

4. Samen een taal leren

Ben je dol op Frankrijk, Spanje of Turkije en gaan jullie (bijna) elk jaar daar naar toe? Verdiep je dan samen met jouw partner in de taal en volg een taalcursus, bijvoorbeeld Spaans voor beginners of verbeter jullie Frans. Ook al is de vakantie al voorbij, doordat jullie met de taal van jullie favoriete vakantieland bezig zijn, worden jullie steeds weer aan die fijne vakantie(s) herinnerd. En volgend jaar verbazen jullie iedereen (op de camping) met jullie kennis! Tip: wil je naar Italië? Via deze online cursus Italië ontdekken leer je niet alleen Italiaans, maar ook van alles over de Italiaanse keuken, architectuur, design en meer.

5. Online het vakantiegevoel vasthouden

Dagelijks een beetje me-time is ook een beetje vakantie. Surf via het internet letterlijk even terug naar dat mooie strand, natuur of idyllische plekje. Tip: zoek tijdens een paar vrije minuten via Pinterest naar mooie vakantieplaatjes. Bewaar de mooiste op jouw Pinterest 'vakantiegevoel board' en kijk elke dag even naar die heerlijke vakantieplaatjes.

Een paar voorbeelden waardoor wij het vakantiegevoel weer helemaal te pakken kregen:

 

Grieks zwembad

 

Strandje Ibiza

 

Cocktails op het strand!

 

Vintage kamperen

 

Picknickmand vol zomerse lekkernijen

 

Kanoën in de Ardèche

 

Vakantie op Turks schip

Doe je ogen dicht en mijmer alvast over jullie volgende vakantie. Voor je het weet voel je het zand onder je voeten, hoor je de zee ruisen en proef je het zout op je lippen. Pas op dat je niet in slaap valt!
Weet je niet hoe Pinterest precies werkt? Lees in het artikel Je kunt online meer doen dan winkelen hoe het werkt.

Tip: door leuke nazomerse dingen te doen geniet je nog langer van jouw vakantiegevoel!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279